GÜNDEM 14 HAZİRAN 2018

14 Haziran 2018 Haber Merkezi gündemi

 -Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

HDP Van milletvekili adaylarından Murat Sarısaç, AKP-MHP faşizmini yenmek isteyen tüm çevreleri HDP etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Minbicli Türkmenler, hiçbir dönemde olmadıkları kadar özgür olduklarını belirterek, “DAİŞ'in Erdoğan’dır. Türkiye bize terörden başka bir şey veremez. Türkiye’yi istemiyoruz” diyor.

-Her seçim öncesi bitmeyen tesislerin açılışlarını yapan AKP bu sefer de Van'da rant haline dönüştürdüğü Yeni Erciş Hastanesi'ni 10. kez açtı.

-CİK, Ramazan Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, "Bu seçimlerde dinimize ve milletimize musallat olmuş bu kan emici keneleri sandığa gömelim" dedi.

-Avrupa'da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyeli seçmenlere çağrıda bulunan AvEG-Kon, "Bir oy HDP’ye, bir oy Demirtaş’a vererek, AKP/Saray diktatörlüğünden hesap soralım" dedi.

-Kürt kurumlarına Berlin polisinin saldırısına sert tepki gösteren Sol Partili parlamenter Jelpke “Bu saldırı Erdoğan’ın seçim kampanyasına destekten başka bir şey değildir” dedi. Berlin’deki Kürt kurum temsilcileri ise “Bu saldırılar bizi yıldırmaz” dedi.

-Diktatöre Karşı Hayır Platformu: Unutmayın; bir oy, bir diktatörü devirir. Son güne bırakmadan sandık başlarına giderek oylarımızı kullanalım.