GÜNDEM 14 ŞUBAT 2018

14 Şubat 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Dünyanın 17 ülkesinden 200 enternasyonalistin de aralarında olduğu 1000 kişinin Cenevre’ye yürüyüşü sürüyor.

-15 Şubat Uluslararası Komplo’nun yıldönümünü değerlendiren KCK Başkanlık Konseyi Üyesi Ali Haydar Kaytan, “Bugün Efrîn’de yaratılan direniş ruhu İmralı direnişinden kaynağını almaktadır. Aynı zamanda Kürt halkı ve dostları şunu iyi bilmek zorundadır ki ulus devlettin kendisi halklar için bir komplo ve soykırımdır” dedi.

-Fransa’dan Lozan- Cenevre uzun yürüyüşüne katılan Sarah Marcha, Rojava devriminin dünya devrim hareketlerine yeni bir umut verdiğini ifade ederek, “Efrin için direnmek dünya halkları için bir görevdir” dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi 295’inci haftasına girerken, Almanya’nın Mainz kentinden gelen yeni bir grup nöbeti devraldı.

-PKK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, 12 Aralık 2017’de şehit düşen HPG Askeri Konsey Üyesi Perwer Rohat’ı andı. Kalkan PKK’nin 40'ıncı yılında Perwerlerin ruhuyla mücadeleyi daha da yükselteceklerini belirtti.

-Rojava’daki devrimi desteklemek amacıyla DAİŞ barbarlığına karşı savaşan enternasyonalist savaşçılar, şimdi de Efrîn’i Türkiye’nin faşist işgal girişimine karşı savunacakları mesajı verdiler.