Fransız vekillerden hükümete tecrit ve açlık grevi için mektup

Fransa Ulusal Meclisi üyesi çok sayıda parlamenter, Dışişleri Bakanlığı’na Strasbourg’daki açlık grevi için acilen harekete geçilmesi için mektup gönderdi.

Fransa Ulusal Meclisi’ndeki Kürt Araştırmaları Grubu üyesi 8 parlamenterin imzasını taşıyan mektupta, Dışişleri Bakanlığı’nın acilen harekete geçmesi istendi.

‘TECRİT ULUSLARARASI HUKUK KURALLARININ İHLALİDİR’

Mektupta, Kürt Halk Önderi’ne uygulanan tecridin tüm uluslararası hukuk kurallarının ihlali olduğunun altı çizildi.

Mektupta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da 17 Aralık’ta başlatılan açlık grevinde aralarında KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç’un da bulunduğu çok sayıda eylemcinin sağlık durumunun kritik aşamaya geldiğine dikkat çekildi.

AB VE FRANSA’NIN DEVREYE GİRMESİ İSTENDİ

Yaşanan durumun artık tahammül edilemez olduğuna vurgu yapılan açıklamada, Fransa ve Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’deki insan hakları ihlallerinin son bulması için baskı yapması çağrısı yapıldı.

Meclis’teki Kürt Araştırmaları Grubu sıfatıyla Dışişleri Bakanı’na devreye girmesi çağrısı yapılan mektupta, açlık grevi eylemcilerinin hayatlarının tehlikeye girmesinin önlenmesi ve Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılarak müzakerelerin yeniden başlaması için gerekli çabanın sarfedilmesi istendi.

SAĞ VE SOLDAN PARLAMENTERLER İMZALADI

Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’a gönderilen mektupta imzası bulunan Kürt Araştırmaları Grubu üyesi parlamenterler arasında sağ-liberal Bağımsız Demokratlar Birliği (UDI), ülkenin en güçlü sol muhalif partisi Boyun Eğmeyen Fransa (France Insoumise-FI), Fransız Komünist Partisi (PCF) ile Bretagne ve Korsikalı milletvekillerinin içinde olduğu LT Grubu üyeleri de bulunuyor.

Mektupta imzası bulunan parlamenterler şunlar: Jean-Christophe Lagarde (UDI Meclis Grup Başkanı), Eric Coquerel (FI), Jean-Félix Acquaviva (Korsika-LT), Elsa Faucillon (PCF), Meyer Habib (UDI), Paul Molac (Bretagne-LT), Jean-Paul Lecoq (PCF), François Pupponi (Korsika-LT).