‘Evimizin ışıkları sönmesin ki, sarayın ışıkları sönsün’

HDP’nin Bursa mitinginde konuşan Temelli: Seçimlere sadece bir hafta kaldı. 7 gün 24 saat çalıştık. Son 7 günde de 24 saat çalışacağız. Evlerimizin ışıkları sönmesin ki sarayın ışıkları sönsün.

Partisinin Bursa mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Seçimlere sadece bir hafta kaldı. 7 gün 24 saat çalıştık. Son 7 günde de 24 saat çalışacağız. Sizlerin oyuyla Bursa’dan bir değil 2 milletvekili çıkaracağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Örgütü, “Savaşsız sömürüsüz yaşam için buluşuyoruz” sloganıyla Merinos Parkı’nda binlerce insanın katılımıyla miting düzenledi. HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, Iğdır milletvekili ve Bursa milletvekili adayı Mehmet Adıyaman’ın konuşmacı olarak katıldığı mitingde, MKM sanatçıları Yasemin Göksu ile Azad Bedran sahne aldı. Coşkunun bir an olsun durmadığı alanda Kürtçe ve Türkçe ezgilerle halaylar çekildi.

Mitingde konuşan Mehmet Emin Adıyaman, Kürt halkının dilinin yasaklı olduğunu bu nedenle Kürtçeyle hitap etmek istediğini söyledi. Türkiye’nin renkleri ötekileştirilen halklarının coşku ve iradesiyle dikta rejimini saraydan alaşağı edeceklerini ifade eden Adıyaman, “Bizler binlerce yıldır bu coğrafyada kendi kültürleriyle kendi kimlikleriyle var olan bir halkız. Bunu yok saymak kimseye fayda getirmez. Şırnak’ta, Nusaybin’de, Sur’da insanları katlettiler. Eğer 24 Haziran’da AKP kazanırsa Kürtleri daha büyük bir katliam bekliyor. AKP’nin savunduğu din Yezid’dir biz Ali’yiz. O Nemrut’tur biz İbrahim’iz. Çünkü biz mazlumuz. Biz kazanırsak bu baskılar bitecek. Çünkü HDP Türkiye’dir. Bunun için herkes HDP’ye destek vermeli” diye konuştu.

TEMELLİ: 4 HAZİRAN'DA BU ZİHNİYETİ, FAŞİZMİN ÇÖPLÜĞÜNE SÜRÜP ATACAĞIZ

Miting alanına giren HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’yi büyük bir coşkuyla karşılayan kitle, hep bir ağızdan Demirtaş ve HDP lehine slogan attı.

Kürtçe ve Türkçe selamlayarak konuşmasına başlayan Temelli, 24 Haziran’da demokrasi bayramını kutlayacaklarını söyledi. AKP’nin iktidarı bırakmamak için her türlü provokasyonu yaptığını belirten Temelli, “Bütün bu saldırı ve provokasyonlara rağmen barış mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Demokratik siyasetin içinde mücadelemize devam edeceğiz ki anneler babalar çocuksuz, çocuklar da annesiz babasız kalmasın. Sandığa gidiyoruz geleceğimize oyumuza sahip çıkıyoruz. Dost ve düşman bilsin ki kazanacağız” ifadelerini kullandı.

14 Haziran’da Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP milletvekili korumaları tarafından öldürülen 4 kişiyi hatırlatan Temelli, “25 yıldır Suruç’ta esnaf yapan insanların ölümüne neden oldular. Güvenlik güçlerinin gözü önünde katlettiler. Bu insanları yakalayın diyoruz. Görüntüleri inceleyin diyoruz. Suçluları bulmak yerine HDP’yi suçluyorlar. Nerde görülmüş silahla seçim çalışması. Türkiye kamuoyuna çağrımdır. Suçluları bulmak konusunda inisiyatif alın. Korkaklara karşı cesur olun. Suruç’ta yitirdiğimiz canlar için kazanacağız” dedi.

Ülkenin en büyük sorunun Kürt sorunu olduğuna vurgu yapan Temelli, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP bu sorunu çözmek yerine savaş politikalarıyla Kürtleri imha etmeye çalıştı. Diyarbakır’a gidip Kürt kardeşim diyor. Kürt sorunu olmadığını söylüyor. Ankara’ya gelip kurt oluyor. Cizre’ye Sur’a Efrîn’e yaptıkları ortada. Şimdi de Kandil oyununu önümüze getirdiler. Neden? Çünkü oradan oy bekliyorlar. İktidarlarını bunu üzerinden kurmaya çalışıyorlar. Bu zihniyete izin vermeyeceğiz. 24 Haziran’da bu zihniyeti faşizmin çöplüğüne sürüp atacağız.”

HDP’yi baraj altında bırakmalarına izin vermeyeceklerini söyleyen Temelli, “Seçimlere sadece bir hafta kaldı. 7 gün 24 saat çalıştık. Son 7 günde de 24 saat çalışacağız. Evlerimizin ışıkları sönmesin ki sarayın ışıkları sönsün. Kentlerimizi biz yöneteceğiz. Bu kayyumcu zihniyetten kurtulacağız. Sizlerin oyuyla Bursa’dan bir değil 2 milletvekili çıkaracağız” dedi.

Temelli’nin konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın TRT’deki canlı yayın konuşması dev ekranlardan yansıtıldı. Binlerce insanın nefeslerini tutarak izlediği 15 dakikalık konuşmanın bitmesiyle birlikte dakikalar süren alkışlar, ıslıklar ve sloganlar yükseltildi.

Miting halaylar ve ıslıklarla son buldu.