ESP: Kayyum darbesi hepimizin sorunu; direnelim!

ESP, kayyum gasplarını kınayarak, Saray diktatörlüğünün yönetememe krizi içinde olduğunu belirtti ve direnişe çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), devam eden kayyum gasplarına ilişkin bu Çarşamba günü yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "AKP/MHP iktidarı irade gasbına devam ediyor. Haklarında yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek, Diyarbakır'ın Yenişehir ve Hazro, Şırnak'ın İdil ilçe belediyeleri ile Dersim’in Peri/Akpazar belde belediye başkanları görevden alınarak, yerlerine kayyum atandı" denildi.

'TÜM BELEDİYELERİ SARAY'A BAĞLAMAK İSTİYORLAR'

"Yönetememe krizini halkın haklarını gasp etmekle, emekçi Kürt halkımıza karşı yürüttüğü kirli savaş politikasını siyasi kırımla derinleştirmekle ve Rojava’yı işgalle aşmaya çalışan Saray diktatörlüğü, HDP’li belediyeleri kayyum darbesiyle işgal ediyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, devamla şunlar ifade edildi:  "Gasp ve işgal edilen HDP’li belediye sayısı 20’ye ulaşmışken, yerel yönetimlerde düzenleme içeren taslakla tüm belediyeleri merkezileştirerek doğrudan Saray’a bağlayacak bir kayyum yöntemine hazırlık yapılıyor." 

'DİRENEN SEÇİLMİŞLERİN SESİNE SES VERELİM'

Kayyum darbesinin sadece Kürt halkının, seçilmişlerinin, HDP’nin sorunu olmadığına dikkat çeken ESP, "Tersine, Türk halkının ve emekçilerinin de sorunudur. Kamuoyunu Saray faşizmine karşı mücadele etmeye, belediyeleri önünde direnen seçilmişlerimizin sesine ses vermeye çağırıyoruz" dedi.