Esenyurt’tan eylemimiz sürecek mesajı

İstanbul Esenyurt'taki nöbet eylemlerine devam eden tutsak aileleri, Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit son bulana kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecride karşı cezaevinde süren açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek amacıyla günlerdir her akşam İstanbul Esenyurt’ta nöbet eylemi yapan tutsak aileleri, eylemlerini bugün de sürdürdü.

Her akşam yaptıkları gibi yine eylemleri öncesinde HDP İlçe Örgüt binası önünde bir araya gelen aileler, buradan nöbet tuttukları Köyiçi Meydanı’na geçti. Ailelerin meydana gelip, oturmaya başlaması ile birlikte etrafları yine polisler ve zırhlı araçlarla sarıldı.

Eylemde yer alan tutsak yakınlarının kimliklerini toplayan polisler, herkesi Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirdi. Buna rağmen eylemlerine bir süre daha devam eden aileler, tecrit kaldırılıp, açlık grevleri ve ölüm orucu eylemleri son bulana kadar burada olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, bu akşamki eylemlerini noktaladı.

 

Öte yandan 14 Mayıs Perşembe günü yapılan oturma eylemi sonrası gözaltına alınan Ruken Seven isimli yurttaşın, yarın savcılığa çıkartılacağı öğrenildi.