Esenyurt’ta ailelerden tecrit bitene kadar eylem sürecek mesajı

Esenyurt’ta nöbet tutan ailelere “Açıklama geldi, tecrit kalktı. Daha ne zamana kadar eyleminizi sürdüreceksiniz?” diye soran polise aileler, “Zindanlardan bir açıklama gelene kadar eylemimizi sürdüreceğiz” diye cevap verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla cezaevinde süren açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek amacıyla tutsak yakınlarının Esenyurt Meydanı’nda başlattığı oturma eylemi 23’üncü gününde devam etti. Taktıkları beyaz tülbentler ile meydanda bir araya gelen aileler, çevrede bulunanların alkışları eşliğinde oturma eylemine başladı.

O sırada aileleri zırhlı araçlarla ablukaya alan polisler, tutsak yakınlarına “Açıklama geldi, tecrit kalktı. Daha ne zamana kadar eyleminizi sürdüreceksiniz?” diye sordu. Tutsak yakınları ise “Şu ana kadar net bir açıklama yok. Sadece Adalet Bakanlığı’nın yaptığı bir açıklama var. Zindanlardan bir açıklama gelene kadar eylemimizi sürdüreceğiz” cevabını verdi.

Abluka altında eylemlerine bir süre daha devam eden aileler, tecridin kaldırıldığına dair net bir açıklama gelene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek bu akşamki eylemlerini sonlandırdı.

Öte yandan tutsakların yakınlarının ve eylemi takip eden gazetecilerin kimliklerini toplayan polisler, Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirdi.