'Eş durumu’ndan Vali

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Murat Zorluoğlu’nun yapması gereken işleri eşi Sevcan Zorluoğlu yapmaya başladı.

Vali Murat Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu, yasal hiçbir yetkisi olmadığı halde Vali gibi incelemelerde bulunuyor, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Politikalar Dairesi’ni yönetiyor, basına demeç veriyor.

Van’da göreve geldiğinden bu yana halkın karşısına askeri-polisi koyan, adeta Emniyet Müdürü gibi çalışan Van Valisi Murat Zorluoğlu, özellikle 24 Haziran seçimlerinden önce yaptığı AKP propagandası ile tepki topladı. Van’ın her tarafına ‘Cumhurbaşkanımızın sayesinde’ şeklinde bilbaordlar asan Vali Murat Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu da yasal hiçbir yetkisi olmadığı halde eşi gibi incelemelerde bulunuyor, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Politikalar Dairesi’ni yönetiyor, basına açıklamalarda bulunuyor. Van Büyükşehir Belediye personeline bire bir müdahalede bulunan ve personelin işten çıkarılması ya da yerinin değiştirilmesi için Belediye Daire Başkanlarına talimatlar veriyor. Sevcan Zorluoğlu, Valiliğin ve Belediyenin yaptığı çalışmalar konusunda bilgilendirme faaliyeti yürütüyor, gittiği evlerde ailelere armağanlar dağıtmayı da ihmal etmiyor.

Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyya Erdoğan Bayraktar’ın yöneticiliğini yaptığı KADEM ile iyi ilişkiler içinde; sık sık dernek yöneticileri ile bir araya geliyor. Sevcan Zorluoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Aile Hizmetleri Destek Merkezi (ADEM) ile de yakından ilgilenerek talimatlar veriyor.

İLÇELERDE TEFTİŞ

Zorluoğlu son olarak geçen hafta içinde Gürpınar ilçesine giderek kayyum tarafından yönetilen Gürpınar Belediyesi hizmet birimlerini teftiş etti.

VALİ BEY ÇOK YOĞUN!

Zorluoğlu yaptığı çalışmalar konusunda basına açıklamalarda bulunmayı da ihmal etmiyor. Sık sık Van ve Elazığ basınına açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, bu kadar aktif olmasını ‘Vali Bey çok yoğun’ diyerek açıklıyor: "Murat Bey hem Vali hem Belediye Başkanı olduğu için çok iş var. Van’da çok birikmiş işler var. Çok mükemmeliyetçi bir insan olduğu için her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyor. Van’da gittiğimizden bu yana mesai kavramı yok, hafta sonu tatilimiz yok, çok işimiz var. İnşallah Van’ın tüm sorunlarını çözeceğiz."