Ermenistan'da '15 Ağustos' kutlaması

15 Ağustos Atılımı, 34. yıl dönümünde Ermenistan’ın başkenti Erivan’da coşkulu kutlandı.

Ermenistan Kürdistan Komitesi tarafından organize ettiği etkinlikte, konuşmacılardan Şewra Kurd Başkanı ve Ermenistan Milletvekili Kinyas Hesenov, PKK'nin Kürt halkının özgürlük umudu ve Kürt halkının geleceğinin teminatı olduğunu belirtti. Hesenov, bu ideolojinin mimarının da halkların önderi Abdullah Öcalan olduğunu kaydetti.

'ATILIM VE ÖCALAN SAYESİNDE...'

Gürcistan Kadın Temsilcisi Gülaz Egîd de, "Bugün burada bulunuyorsak, kendimizi ifade edebiliyorsak, bu, 15 Ağustos Atılımı’nın ve Önder Apo’nun sayesinde olmuştur. Bu da bugünün kutlu olmasını sağlamıştır” dedi.

'ÊZİDÎLERİ DE GÜÇLENDİREN PKK OLDU'

Kürdistan Komitesi üyesi Milo Keleşiyan ise şöyle konuştu: “15 Ağustos, Egîd arkadaşın sömürgeci güce karşı attığı ilk kurşundur. Bu kurşunla Kürt halkının derin uykudan uyandığı gündür. Kürt halkının moral ve cesaret kaynağı olduğu gündür. Bizi bugüne getiren büyük bir adımdır. 15 Ağustos Atılımı onur mücadelesinin startı olmuştur. Bugün Êzidî Kürtlere sahip çıkan, Êzidî Kürtlere öz gücünden bir güç oluşturan PKK hareketi olmuştur. Dewreşê Evdî 12 adamıyla düşmana karşı savaştı. Şengal’de de PKK hareketi 12 arkadaşla Şengal’i savunmaya gittiler. Êzidîlerin onur savaşıydı, varlık yokluk savaşıydı. Onurumuzu Egid yoldaşa borçluyuz."

'BÜYÜK MORAL VE CESARET KAYNAĞI'

Etkinliğin son konuşmacısı olan Derik köyü Kürtçe öğretmeni Yörük Elegez, 15 Ağustos’un ezilen halklarda da umut, sevinç, inanç ve cesaret duygusunu yarattığını, büyük moral kaynağı olduğunu söyledi. 

Etkinlik Hozan Berbang, Berfin Mamedova, yerel sanatçılar ve Ermeni sanatçılar ile folklor ekibinin katılımıyla coşkulu bir şekilde sonlandı.