Eren Keskin'e ceza üstüne ceza!

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin'e verilen 3 bin TL para cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. 

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Avukat Eren Keskin ile yerine kayyum atandıktan sonra görevden alınan DBP'li Hazro Belediyesi Eş Başkanı Güler Özavcı'ya İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce verilen cezalar İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. 

Mahkeme, Keskin ve Özavcı'ya “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurum ve kuruluşlarını aşağılamak” suçlamasıyla 6’şar ay hapis cezası vermişti. Özavcı hakkında cezanın ertelenmesine ve 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına karar veren mahkeme, Keskin’e verdiği 6 aylık cezayı ise 3 bin TL para cezasına çevirmişti. 

İstanbul 2. İstinaf Mahkemesi cezayı onama kararında, "yazılarla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin emniyet teşkilatını küçük düşürücü" ifadesine yer verdi. 

ALDIĞI CEZALAR

Hakkında 143 dava olan Keskin’e bugüne kadar 355 bin 920 TL para cezası verilirken, bunun 105 bin 920 TL’si onaylandı. Yargıtay’da ise onaylamayı bekleyen 250 bin TL para cezası ve 12.5 yıl hapis cezası bulunuyor.