Erdoğan: Kürtlere karşı Esad’la aynı düşüncedeyiz!

AKP Genel Başkanı Erdoğan, Baas rejimi lideri Beşar Esad’la Kürt karşıtlığında aynı düşüncede olduklarını ifade etti.

Soçi dönüşü gazetecilere konuşan Erdoğan, Rojava konusunda Esad ile aynı düşüncede olduklarını belirtti. Erdoğan, aralarında bir görüşmenin olup olmayacağı sorusunu da, “Siyasetin kapıları açıktır” sözleriyle cevapladı.

Soçi zirvesi dönüşünde yanında bulundurduğu gazetecilere konuşan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Esad ile aynı noktaya geldiklerini söyledi. İran ve Rusya ile şimdiye kadar 7 toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, Türkiye’ye İdlib’de verilen görevin yerine getirildiğini ifade etti.

Soçi’de kararlaştırılan Suriye Ulusal Diyalog Kongresine de işaret eden ve bu kongreye kimlerin davet edileceğinin, İran, Rusya ve Türkiye tarafından kararlaştırılacağını savunan Erdoğan, üç ülkenin dışişleri bakanlıklarının nezaretinde oluşturulacak alt komisyonlar gerekli ön çalışmaları yapacağını, Dışişleri Bakanları ve zaman zaman Genelkurmay Başkanlarının bu sürece dahil olacağını belirtti. Erdoğan, “Kongreye Suriye’deki bütün grupların, tüm kesimlerin davet edilmesini öngörüyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda çalışmaları olgunlaştıracaklar. PYD/YPG konusundaki tavrımız kesin. Nitekim bu hususu, hem zirvede hem basın toplantısında açıkça ifade ettim” dedi.

Kürtlerin Kuzey Suriye’de statü sahibi olmasına karşı olduklarını ifade eden Erdoğan, ‘’Görüldüğü kadarıyla Suriye’nin kuzeyinde o tür bir oluşum ihtimaline, Esad de muhalif’’ dedi.

EFRİN’E TEHDİT, ESAD’LA GÖRÜŞME SİNYALİ

Erdoğan, Efrin’in de bir ‘Arap kenti’ olduğunu belirterek buraya yönelik tehditlerini yineledi.

AKP Genel Başkanı Erdoğan, ‘Esad’la yakın bir temas ihtimali düşünülebilir mi’ sorusuna ‘’siyasetin kapısı her zaman açıktır’’ diyerek görüşmeye yeşil ışık yaktı.