'Erdoğan'ın timsah gözyaşları ile Filistin davası savunulamaz'

Gazze katliamını kınayan HBDH, Erdoğan’ın timsah göz yaşları ile Filistin davasının savunulamayacağını, Filistinlilerin gerçek dostlarının devrimciler olduğunu vurguladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, İsrail devletinin Gazze'de gerçekleştirdiği katliamı yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

Mazlum Filistin halkının siyonist İsrail devletine karşı vermiş olduğu onurlu direnişinin yanında olduklarını ifade eden HBDH şunları belirtti: "İsrail devleti, Filistin halkı için lanetli bir gün olan 15 Mayıs'ın ön gününde Gazze'de yeni bir katliama imza attı. Mazlum Filistin halkına karşı işlenmiş bu soykırımcı katliamı kınıyoruz.

Ezilen, sömürülen mazlum halklara karşı işlenen insanlık dışı suçların, katliamların toplum vicdanında mahkum edileceğine, halkın adaletinin kazanacağına inanıyoruz. Kurulduğu tarihten itibaren İsrail devletinin katliamlarına sessiz kalan ve ona destek veren emperyalist ve yerli işbirlikçileri bu katliama da sessiz kalarak yeni katliamlara onay vermiştir."

'ERDOĞAN İSRAİL'İ SUÇLADIĞI KADAR KATLİAMCI, SUÇLU VE YALANCIDIR'

Türkiye ve Kürdistan toplumuna karşı faşist terör uygulayan AKP devletinin İsrail hükümetini suçlamasının tam bir sahtekarlık olduğunu vurgulayan HBDH, Erdoğan'ın İsrail’i suçladığı kadar suçlu, kirli, katliamcı ve yalancı olduğuna vurgu yaptı.

Açıklamanın devamında şunlar yer aldı: "İsrail devletiyle her türlü ekonomik ve askeri ilişkilerini kesintisizce sürdüren, Kürt halkına karşı katliamcı-işgalci-soykırımcı politika izleyen faşist Erdoğan ve çetesinin İsrail'i kınaması ise tarihin bir ironisi olmanın ötesinde bir anlam taşımamaktadır.

AKP ve Erdoğan’ın timsah göz yaşları ile Filistin davası savunulamaz. Dün olduğu gibi bugün de Filistin halkının davasına sahip çıkan, İsrail devletinin katliamlarına kayıtsız kalmayan, Filistin halkının gerçek dostları Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimciler olmuştur, olmaya da devam edecektir. Filistin meselesini sömürü ve iç siyaset malzemesi haline getiren Erdoğan ve AKP iktidarı Filistin halkının dostu olamaz."

KATLİAMA KARŞI DUYULAN ÖFKE ALANLARA TAŞINMALI

Faşist diktatör Erdoğan’ın katliamı kınaması, 3 günlük yas ilan etmesinin tamamen milliyetçi-ümmetçi kesimlerden oy toplamaya dönük olduğu vurgulanan açıklamada, "Türkiye ve Kürdistan halkları, Hitler özentisi Erdoğan’ın bu katliamı tek adam iktidarının bir dolgu malzemesine dönüştürmesine asla izin vermemelidir.

İşgalci faşist TC devletinin, İsrail devletiyle yaptığı tüm ekonomik ve askeri anlaşmaların iptal edilmesi için, Erdoğan ve çetesi üzerinde baskı oluşturmalıdır. Filistin halkına karşı işlenen bu katliama karşı duyulan öfke alanlara taşınmalı, İsrail devleti kınanmalı, mazlum Filistin halkının yalnız olmadığı haykırılmalıdır" denildi.

'İSRAİL HALKI SUÇ ORTAĞI OLMADIĞINI DÜNYA HALKLARINA GÖSTERMELİ'

Hitler faşizminin Yahudi soykırımıyla Alman halkına yaşattığı tarihsel utancın bir benzerinin İsrail’deki iktidar tarafından İsrail halkına yaşatıldığına dikkat çekilen açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: "İsrail halkı, Filistin halkına karşı işlenen soykırımcı-katliamcı politikalara karşı çıkarak, Filistin halkına destek vererek suç ortağı olmadığını dünya halklarına göstermelidir.

Aksi durumda bu katliamın utancını her daim omuzlarında taşımak zorunda kalacaklardır. Başta Türkiye ve Kürdistan toplumu olmak üzere, Arap halkını, Ortadoğu’nun demokratik, ilerici, devrimci kesimlerini Filistin halkı ile daha fazla dayanışma içinde olmaya, faşizme karşı mücadele birliğini geliştirmeye çağırıyoruz."