Erdoğan’ın ‘çocuk askerleri’ Almanya’da!

Türk cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asker elbisesi çocuklarla yaptığı şovun bir benzeri Almanya’da yaşandı. Herford kentinde DİTİB’e ait bir camide çocuklara oyuncak silahlar verildi, askeri elbisesi giydirildi ve ırkçı marşlar okutuldu.

Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nin Herford kentinde Türk devletinin Diyanet kurumu DİTİB’e ait bir camide yaşananlar, Nazi Almanyası döneminde “Hitler’in gençliği” görüntülerini akla getirdi.

AKP rejiminin Almanya’daki en önemli kurumlarından DİTİB’in kendi camide organize ettiği bir etkinlikte yaşları 4 ile 7 arasında değişen bir grup Türk çocuğuna asker elbisesi giydirildi. Daha sonra da oyuncuk silahlarla çocuklar ırkçı marşlar okudu.

DİTİB daha sonra yaptığı iyi bir şeymiş gibi çocuklara ait görüntüleri sosyal medya hesaplarında yayınlattı. Ancak görüntüler Alman siyasetçiler arasında sert tepki toplayınca videolar internet ortamından kaldırıldı.

‘GÖRÜNTÜLER ŞOK EDİCİ’

Herford bölgesinden Federal Meclis’e seçilen hükümet partisi Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDU)’lu parlamenter Carsten Linnemann, görüntüler karşısında şok olduğunu söyledi. Linnemann, DİTİB camisinde çekilen söz konusu görüntülerin bir kez daha Erdoğan iktidarının Almanya’da paralel ve kendisine bağlı bir toplumu yaratmaya çalıştığının kanıtı olduğunu ifade etti.

Herfordlu öğretmen Birgit Ebel ise yerel basına verdiği demeçte Türk çocuklarının benzer üniformalarla okula bile geldiğini bildirdi. Ebel, Türk çocuklarının böylesine ırkçı şovlardan uzak tutulması için eğitim sisteminin güçlendirilmesi ve öğretmenlerin donanımlı olması gerektiğini aktardı.

Herford Belediye Başkanı Tim Ostermann, olaya ilişkin DİTİB’den yazılı açıklama istediğini belirtti. Açıklamanın bugüne kadar gelmediğine dikkat çeken Ostermann “Görüntüler karşısında hayretler içeresinde kaldım. İstenilen uyumun gerçekleşmediğini bir kez daha gördük, çocuklar yerine yetişkinler bile bu şovu yapmış olsalardı yine de bu kabul edilemezdi” diye konuştu.

Ostermann, cezai soruşturmanın açılması için söz konusu videoyu gerekli güvenlik birimlerine gönderildiğini aktardı.

Efrîn’e yönelik işgal ve saldırıların başlamasıyla sayıları 900’ü bulunan DİTİB camileri yeniden gündeme gelmişti. Direkt olarak Erdoğan’a bağlı olarak çalışan camiilerde Türk askerleri için dualar ile ırkçı hutbelerin okunması da tepki toplamış, ancak Alman yargı birimleri hiçbir soruşturma açmamıştı.