'Erdoğan'ın akıbeti Enver ve Talat paşaların akıbeti gibi olacak'

Efrînli tarihçi Ebdullah Şikakî, "Erdoğan'ın akıbeti Enver ve Talat paşaların akıbeti gibi olacak" dedi.

Türk devletinin Birinci Dünya Savaşı'nda Ermenileri katlettiğini ve bugün yaşanan Üçüncü Dünya Savaşı'nda da Kürtleri katletme planını önüne koyduğunu vurgulayan Efrînli tarihçi Ebdullah Şikakî, "Erdoğan'ın akıbeti Enver ve Talat paşaların akıbeti gibi olacak" dedi.

İttihat Teakki Cemiyeti öncülüğündeki Osmanlı devletinin 24 Nisan 1915 tarihinde Ermeni halkına yönelik soykırım saldırılarının üzerinden 100 yıl geçtikten sonra, onların izindeki neo-Osmanlıcı AKP yönetimindeki Türk devleti, 24 Temmuz 2015 tarihinde hayata geçirdiği Çöktürme Eylem Planı'yla Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarını başlattı. Son üç yıldır devam eden soykırım saldırıları en son Efrîn'e yönelik işgal harekatı ve Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarıyla devam ediyor.

Türk devlet geleneğinin Birinci Dünya Savaşı arifesinde Ermeni halkını soykırımdan geçirmesi ve bugün de Kürt halkına yönelik yürüttüğü soykırım saldırılarına ilişkin ANF'ye konuşan Efrînli tarihçi Ebdulah Şikakî, Ortadoğu'da resmi olarak ilan edilmese de Üçüncü Dünya Savaşı yaşandığını ve Türk devletinin bu kez de Kürt halkını soykırımdan geçirmek istediğini kaydetti. Kürt halkının soykırıma karşı direneceğini kaydeden Ebdulah Şikakî, "Erdoğan'ın akıbeti de aynı Enver ve Talat paşaların akıbeti gibi olacak" dedi.

'SOYKIRIMLAR TÜRK DEVLET GELENEĞİ İÇİN YENİ BİR ŞEY DEĞİL'

Türk devlet geleneğinin tarihinin halklara yönelik katliam ve soykırımlarla dolu olduğunu ifade eden Şikakî, "Türk devleti, bundan 103 yıl önce bugün Ermeni kardeşlerimizin katliam sürecini başlattı. Bu Türk devleti ve diktatörlükleri için yeni bir şey değildi. Bin yıldır bu coğrafyada Türk devlet geleneği halklara karşı katliam ve kıyım politikaları yürütüyor. Mesela Anadolu'da Ermeni katliamı yapılırken, Lübnan dağlarında ise 70 bin Arap Osmanlı paşaları tarafından açlığa mahkum edilerek katledildi. O günlerde halk Osmanlı paşasının yanına giderek, halkımız açlıktan ölecek diyerek aman diliyor. Osmanlı paşası da madem ki Lübnan'da insanlar henüz birbirini yemedi o zaman açlık da baş göstermemiştir, diyor. Katliamcı Türk devleti böyle bir zihniyete sahiptir" diye kaydetti.

'BU TOPRAKLARIN ONLARA AİT OLMADIĞINI BİLDİKLERİ İÇİN...'

"Ermeni soykırımında Talat ve Enver paşalar eliyle yürütülen katliam geleneği bugün de olduğu gibi devam ediyor. Ermeni katliamının öncesinde de halklara karşı çok büyük katliamlar yaptılar. Pontuslular, Yunanlar, Süryaniler ve onlarca Anadolu halkı katliamlardan geçirildi. Bugün de sıra Kürt halkına gelmiş" diyen Şikakî, şunları söyledi: "Sason, Bitlis, Koçgirî, Şêx Seîd, Agirî ve Dersim isyanlarında yüzbinlerce insan katledildi, sürgün edildi. Ortadoğu halklarına yaşatılan bu katliam ve soykırım saldırılarının altında sadece bir neden olduğunu düşünüyorum: bu toprakların kendilerine ait olmadığını biliyorlar, onun için de katliam politikalarıyla kalıcı olmaya çalışıyorlar."

HİTLER BİLE ERMENİ SOYKIRIMINI ÖRNEK ALMIŞTI

Hitler'in bile Yahudi soykırımında Enver ve Talat paşaları örnek aldığını dile getiren Şikakî, "Ermeni halkına yapılan soykırım Birinci Dünya Savaşı'nın hemen öncesinde yaşandı. İkinci Dünya Savaşı'nda da Hitler Yahudileri katlettiğinde hocasının Enver ve Talat paşalar olduğunu söylüyordu. Hitler, bir konuşmasında "Kim şimdi Ermenileri hatırlıyor?" diye soruyordu. O katliamın unutulduğunu, Yahudi katliamının da unutulacağını söylüyordu. Ama tarih böyle olmadığı gösteriyor bize. Çünkü halkların dava unutulmaz" dedi. 

'SONU TALAT VE ENVER PAŞANIN SONU GİBİ OLACAK'

Kürt halkının soykırımın önüne geçmesinin birliğini sağlamakla mümkün olduğunu kaydeden Efrinli tarihçi Ebdullah Şikakî, şunları kaydetti: "İkinci Dünya Savaşı sırası öncesi ve sırasında da Kürtler katledildi. Bakûrê Kürdistan'da, yine Mahabad'da Kürtler katledildi. Bugün de resmi olarak ilan edilmese de pratikte yaşanan Üçüncü Dünya Savaşı'nda da Kürt halkı ve Suriye halkları hedef seçilmiş. Türk devleti de bu savaşta Çiyayê Kurmenc'te yaptığı katliamlarla rolünü oynadı. Ama dediğimiz gibi halkların davaları unutulmaz ve Kürt halkı da bunun intikamını alacaktır. Kürt halkı bunları asla kabul etmeyecektir. Erdoğan'ın akıbeti de aynı Enver ve Talat paşaların akıbeti gibi olacak."