Erdoğan, ilk konuğu Barzani ile ne konuştu?

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rejim değişikliği törenine davet ettiği Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

Pazartesi yapılan rejim değişikliği töreni ardından Erdoğan ile Barzani arasında görüşme yapıldığı bildirildi.

DOSTÇA İLİŞKİLER Mİ?

Federe Kürdistan Bölgesi Başbakanlığı tarafından yapılan açıklama göre , “Barzani ile Erdoğan, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki dostça ilişkiler üzerine durarak, ilişkilerin daha da güçlendirilmesine vurgu yaptı.”

Neçirvan Barzani, Ankara’da Erdoğan’ın yanı sıra eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakanı Binali Yıldırım ile de görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.

GAYRI RESMİ BİR GÖRÜŞME Mİ?

Görüşmelere dair başka detay verilmedi. Erdoğan ile Barzani arasındaki görüşmenin, Cumhurbaşkanlığı’nın resmi gündeminde yer almaması dikkat çekti. Türk Cumhurbaşkanlığı’ndan bu görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

ANKARA’YA GELMEDEN PKK’Yİ İŞGALCİ İLAN ETMİŞTİ

Bu görüşme Türk devletinin Güney Kürdistan’da bir çok noktayı işgal ettiği bir döneme denk geldi. Neçirvan Barzani, Ankara’ya gelmeden önce yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ı kutlamış, PKK’yi “işgalci” ilan etmişti. Aynı Barzani, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarını sessiz kalmakla yetinmeyerek, gerekçelendirmeyi tercih etmişti.