Erdoğan: Görüşeceğiz, Kremlin: Gündemimizde yok!

Türk devleti ile Rusya arasında yaşanan gerilim hem sahada hem de diplomaside devam ediyor. Erdoğan, 5 Mart'da Putin'le görüşebileceklerini söyledi, Kremlin ise öyle bir gündemlerinin olmadığı açıklaması yaptı.

İdlib'de Türk devleti ile Rusya arasında yaşanan gerilim hem sahada hem de diplomaside devam ediyor. Türk cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'le görüşebileceklerini söyledi, ancak Kremlin'den Erdoğan'a yalanlama geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Almanya Cumhurbaşkanı Merkel'in de katılımıyla 5 Mart'ta Rusya, Almanya, Fransa ve Türk devletinin İdlib gündemli dörtlü bir zirve yapması planlanıyordu.

ERDOĞAN: GÖRÜŞECEĞİZ, KREMLİN: GÜNDEMİMİZDE YOK

Erdoğan da Azerbaycan ziyareti öncesi yaptığı açıklamada "5 Mart'ta bir araya gelmemiz söz konusu olabilir" dedi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise yaptığı açıklamada İdlib konusunda Fransa ve Almanya’nın da katılacağı "dörtlü bir zirve düzenlenmesinin gündemlerinde olmadığını ancak Rusya-İran-Türkiye arasında üçlü bir zirve için görüşmelerin yapıldığını" söyledi.

REJİM M4'E YÖNELDİ

Sahada da Türk devleti ve Rusya arasında yaşanan gerilim devam ediyor. Suriye rejim güçleri Halep-Şam otobanını (M5) tamamıyla denetime aldıktan sonra İdlib'in güneyinden geçen Halep-Lazkiye (M4) otobanına yöneldi ve bölge en az 10 yerleşim yerini çetelerden aldı.

TÜRK ORDUSU VE ÇETELER NEYRAB'I İŞGAL ETTİ

Türk devleti ise otobanın güneyinde 3 farklı askeri nokta kurdu ancak kurulan noktalar da Rus hava güçlerinin saldırısına uğradı. Diğer yandan Türk devleti ve ona bağlı çeteler dün akşam İdlib'in doğusundaki Neyrab kasabasına yönelerek kasabayı büyük oranda ele geçirdi.

ERDOĞAN: MAHKUMUZ

Erdoğan bugün çıktığı Azerbaycan ziyareti öncesi İdlib'e ilişkin sorulara, "Bu mücadelenin içerisinde olmaya mecbur değil, mahkumuz" ifadelerinde bulundu.

UKRAYNA'DA KIRIMI GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Rusya ile yaşanan İdib ve Libya krizi sonrası Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Ukrayna'yı ziyaret etmiş ve protokolü Rusya karşıtı slogan haline gelen "Slava Ukreine" sözleriyle selamlardıktan sonra Rusya'ya karşı Kırım meselesini gündeme getirmişti.

PAKİSTAN'DA KEŞMİR'İ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Aynı Erdoğan bir hafta sonra da Pakistan'ı ziyaret etmiş ve Pakistan ile Hindistan arasındaki sorun bölge Keşmir'i gündeme getirmişti. Rusya Keşmir konusunda Hindistan'ı destekliyor ve Hint yönetiminin Keşmir'in özerkliğini sonlandırması yasasını tanıdığını açıklamıştı.

KARABAĞ SORUNU GÜNDEME GELEBİLİR

Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretinde de Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunlu bölgelerden biri olan Karabağ'ı gündeme getirmesi bekleniyor. Rusya Karabağ sorununda Ermenistan'ı destekliyor.