Erciş’te seçim bürosu açılışı mitinge dönüştü

HDP,  Van’ın Erciş ilçesinde seçim bürosunu açtı. Açılışta Erciş halkının gaspçılara karşı iradesine ve Leyla Güven'in talebine sahip çıkacağı vurgulandı.

HDP Erciş Seçim Bürosu'nun açılışı için ilçeye gelen HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, DBP İl Eşbaşkanı Ökkeş Kawa ve DTK temsilcilerinin aralarında bulunduğu heyeti, Erciş Şeker Fabrikasının bulunduğu alanda yüzlerce araçlık bir konvoyla karşılandı.

'ERCİŞ GASPÇILARA KARŞI İRADESİNE SAHİP ÇIKACAK'

Ardından Erciş merkezde yapılan seçim bürosu açılışı adeta mitinge dönüştü. Burada konuşan Erciş Belediye Eşbaşkan Adayı Yıldız Çetin, şunları söyledi: "Bugün bizleri yalnız bırakmayan, bütün baskılar ve tutuklamalara rağmen boyun eğmeyen Erciş halkını tekrar sevgi ile saygıyla selamlıyoruz. Bugün Leyla Güven’in direnişinin 104’üncü günüdür. Sayın Güven’in talebi insani bir taleptir ve bizim talebimizdir. Bizler bu ülkeye barışın gelmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Önümüzdeki yerel seçimlerde Erciş, gaspçı politikalara karşı iradesine bir kez daha sahip çıkacaktır.” 

Eşbaşkan Adayı Mahmut Pala ise Erciş’te kayyumların son 3 yıldır yaptıklarına dikkat çekti. Erciş Belediyesi'nin karakola dönüştürüldüğünü ve başına bir polis memurunun atandığını söyleyen Pala, Erciş halkının bunlara en güzel ve güçlü yanıtı sandıkta vereceğini ifade etti.

'31 MART'TA GÜVEN'İN TALEBİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan da Erciş halkının her zaman büyük bir coşku ve moral ile partisine sahip çıktığını söyledi. Her seçimde olduğu gibi partilerine yönelik engellemeler, kısıtlamalar ve gözaltılarla karşılaştıklarını hatırlatan Özgökçe, şöyle devam etti:

"Bu baskılarla partimizin yürüyüşünü engelleyecekleri sanıyorlar ama yanılıyorlar… Çok büyük yanılıyorlar. Her yerde HDP tartışılıyor, 24 saat HDP’yi konuşuyorlar ama orada tek bir HDP’li bulunmuyor. 24 Saat, 300 televizyon kanalında hakkımızda, Kürtler hakkında binbir türlü yalan ve maniplasyon ile bu ülkeye verdikleri zararın haddi hesabı yok. Bu baskıları HDP halkın umudu olduğu için yapıyorlar. 31 Mart’tan sonra barış umudunu bütün Türkiye’ye yeniden yayacağız. Bu ülkenin geleceğine barışı getirmek yerine sadece savaşı, umutsuzluğu aşılamaya çalışıyorlar. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkesiyle, Arabıyla hep birlikte ama adil bir biçimde yaşamanın yol haritası demokrasidir. ‘Barış yok, müzakere yok’ diyerek bir günde masayı devirenler bugün partimizi karalıyorlar. İşte bugün Sayın Leyla Güven, İmralı kapılarının  açılması için 104 gündür açlık grevindedir. Leyla Güven’in bu direnişine hep birlikte 31 Mart’ta oylarımızla sahip çıkacağız ve bu ülkeye barışı, huzuru hep birlikte getireceğiz."

Konuşmaların ardından Özgökçe ve beraberindekiler, seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.