Elazığ'a gönderilen yardım malzemelerine engel!

Elazığ'daki depremzedeler için kente gönderilen yardım malzemeleri geri gönderiliyor!

 

Elazığ'da merkez üssü Sivrice'de meydana gelen 6.8'lik depremde son bilgilere göre ölü sayısı 35. Yaralı sayısı ise 1600'den fazla.

SİLOPİ VE AMED'DE KAMPANYALAR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Şırnak'ın Silopi Belediyesi, depremde zarar gören halkla dayanışma kampanyası başlattı. Belediyeden yapılan açıklamada, kent halkından battaniye, kuru gıda, giyecek ve çocuk bezi gibi yaşamsal malzeme desteği istendi.
Kısa bir süre sonra deprem bölgesine gönderilecek malzemelerin, belediyenin itfaiye garajında toplanacağı duyuruldu.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) tarafından da yardım kampanyası başlatıldı.
DTSO ve DTB'den yapılan yazılı açıklamada, kampanya kapsamında ısıtıcı, giysi, kuru gıda ve çocuk bezine ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Açıklamada, malzemelerin Diyarbakır Ticaret Odası ve Diyarbakır Ticaret Borsası Hizmet binasına ulaştırmaları istendi.

HDP'NİN YARDIMLARINA ENGEL!

Elazığ Valiliği, 60 köyü ziyaret eden HDP heyetinin ardından 60 köyün muhtarını arayarak AFAD dışında yardım almamaları konusunda uyarıda bulundu.
Maden, Sivrice ve Gezin'e bağlı söz konusu 60 köyün muhtarı, gün içinde Elazığ Valiliği tarafından arandı. Valilik, köylerin muhtarlarına, AFAD dışında yapılan yardımları kabul etmemesi için talimat verdi.
Valiliğin, yapılan yardımlarının AFAD'a yapılacağı ve AFAD üzerinden İl Afet Koordinasyon Merkezi teslim edilmesinin ardından dağıtımların yapılması için karar aldığı öğrenildi.
Başka kurum, kuruluş ve bireylerin yapacağı doğrudan yardımın AFAD üzerinden yapılması için Elazığ Valiliği'ne Cumhurbaşkanlığı tarafından talimat verildiği ileri sürüldü.  
HDP heyeti, yaptığı incelemelerin ardından, 60 köye yardım ulaştırılmadığı ve ulaşan yardımın da AKP'lilerin akrabalarına dağıtıldığını açıklamıştı.
HDP yönetiminde olan Amed'in Ergani Belediyesi'nin Elazığ’daki depremzedeler için gönderdiği 2 kamyon yardım kent girişinde polis tarafından durdurularak geri çevrildi. Ergani’den yola çıkan ve içinde gıda, çocuk bezi, kadın pedi, el feneri, ekmek, su gibi birçok malzemenin olduğu yardım kolileri, Elazığ Valisi’nin emriyle kente sokulmadı. Valiliği’nin talimatı doğrultusunda kamyonları kente alamayacaklarını kaydeden polisler, AFAD ekiplerinin yardımları dışında yardım kabul edilemeyeceğini söyledi.
Belediyenin hazırladığı 2 kamyon yardım malzemesi Elazığ’dan Ergani’ye doğru polis eşliğinde geri gönderildi.

CENAZELER DEFNEDİLİYOR

Elazığ'da merkez üssü Sivrice'de meydana gelen 6.8'lik deprem sonrası Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek Sitesinde yıkılan binanın enkazından bugün çıkarılan 3 kişinin kimlik bilgileri netleşti. Elazığ Üniversite Hastanesi’ne kaldırılan cenazelerin Berna-Enes Sertdemir çiftine, üçüncü kişinin ise Berna'nın babası Aslan Cengiz'e ait olduğu belirlendi. Hastane morgunda bekletilen Berna ve Enes Sertdemir'in cenazeleri yakınları tarafından teslim alındı. Cenazeler Gülmez Mezarlığı'nda defnedildi.
Aslan Cengiz'in eşi Nermin Cengiz'in ise halen enkaz altında olduğu öğrenildi. Aslan Cengiz'in cenazesinin defin işlemleri için Nermin Cengiz'in enkazdan çıkarılması bekleniyor.
Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binada hayatını kaybeden Aişe ve eşi Mehmet Arifoğlu, kızları Halime Aslan ile torunları Miraç Ali (12) ve Rüya Aslan için Kışla Camisi'nde tören düzenlendi.
Depremde hayatını kaydeden Müzeyyen Ayken ve Zehra Ayken, Hacı Fethi Camisi, Hüseyin Yıldız ile Onur Yıldız ise Erba köyünde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.