Ege Bölgesi'nde coşkulu Newroz kutlamaları

Ege Bölgesi’ndeki birçok kentte Newroz ateşleri yakılarak coşkulu kutlamalar gerçekleştirildi.

Aydın ve ilçeleri ile Denizli'de ateşler yakılarak gerçekleştirilen kutlamalara çok sayıda kişi katıldı. 

Aydın'ın Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesinde gerçekleşen kutlamada, yöresel kıyafetlerle renkli bir atmosfer oluştu. DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay ve Aydın Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları, halkın özgürlük mücadelesine vurgu yaptı.

Söke ilçesinde de Newroz, kent meydanında coşkuyla kutlandı. DEM Parti'nin Aydın Büyükşehir ve Söke Belediye eşbaşkan adaylarının da katıldığı etkinlikte, "Biji berxwedana zindana" ve "Jin jîyan azadî" sloganları yükseldi.

Nazilli'deki Newroz kutlamasında ise Yeşilyurt Mahallesinde ateş yakıldı ve halaylar çekildi. DEM Parti Aydın Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları ve Nazilli Belediye eşbaşkan adaylarının katıldığı etkinlikte sanatçı Hoşan Şervan sahne aldı.

Didim'deki kutlamaya da yüzlerce kişi katıldı. DEM Partili Didim ilçesi Belediye eşbaşkan adaylarının da yer aldığı etkinlikte, Newroz'un coşkusu yaşandı.

Denizli'de ise Merkezefendi ilçesi Esentepe Mahallesinde Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından organize edilen etkinlik gerçekleşti. Milletvekili Burcugül Çubuk'un da katıldığı kutlamada, Newroz'un ateşi yakıldı ve seçim coşkusu yaşandı.