Efrîn: QSD DAİŞ'i bitirecek

QSD komutanlarından Ednan Efrîn, Baxoz köyünün yarısından çoğunun özgürleştirildiğini ve 2 kilometrekarelik bir alanın çetelerin elinde kaldığını belirtti. Efrîn, ''QSD DAİŞ'i bitirecek'' mesajını verdi.

DAİŞ, Kuzey Suriye'de intihar eylemleri, mayın ya da uyuyan hücreleriyle QSD'nin özgürleştirdiği alanlarda karışıklık çıkarmaya çalışıyor.

QSD komutanlarından Ednan Efrîn, Baxoz'un DAİŞ çetelerinden kurtarılmasıyla DAİŞ'in bitip bitmeyeceğine ilişkin, ''DAİŞ'in biteceğini söyleyemeyiz. Askeri anlamda DAİŞ bir şey yapamayacak duruma gelmiş olsa da fikir ve bilinç olarak uzun bir süre bölgede varlığını devam ettirecek'' dedi.

'FARKLI İSİMLER ALTINDA ORTAYA ÇIKMA ÇABASINDA'

Efrîn, "Askeri ve örgütlü bir biçimde DAİŞ ortadan kalkmış olabilir fakat farklı yöntemlerle yine toparlanmaya çalışıp, farklı isimler altında ortaya çıkabilir. Binlerce kişi onlara yönelik bir aidiyet yaşıyor, bir daha dönme hayalleri var. Bir daha ortaya çıkmalarını engelleyecek hesapları da yaptık'' diye kaydetti.

'SİVİLLERİN ARASINA KARIŞIP SALDIRIYORLAR'

Efrîn, DAİŞ'in bitirilmek üzere olduğunu, QSD'nin ilerlediğini belirterek, şunları söyledi: ''Bu sebeple DAİŞ her gün saldırıyor ve saldırının gerçekleşmediği tek bir gün olmuyor. Siviller arasına karışıyorlar, sivillerin kılık kıyafetlerini giyiyorlar ve böyle saldırı gerçekleştiriyorlar.''

Efrîn, sivillerin kurtarılmasına değinerek, ''DAİŞ'i daha hızlı bitirebiliriz fakat binlerce sivili tutup onları canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Bu yüzden çok dikkatli hareket ediyoruz, sivillere zarar gelmeden onları özgürleştirmeye çalışıyoruz'' dedi.

'HENÜZ BÖLGE MAYINLARDAN TEMİZLENMİŞ DEĞİL'

QSD komutanlarından Ednan Efrîn, güvenlik koridoruyla kurtarılan sivillerin Hecîn ve kurtarılmış birkaç köye yerleştirildiğini belirtip, ''Dönüş için şu an güvenlik yerler yok. Çünkü yüzlerce mayın henüz kaldırılıp etkisiz hale getirilmemiş. Mayınlar etksizleştirilip bölge temizlendiğinde o zaman bölge insanı kendi bölgelerine geri dönebilecek" diye belirtti.