Efrin’e işgal saldırılarının 11’inci gününde yaşananlar

DAİŞ işbirlikçisi Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırısının 11’inci gününde de ‘Çağın direnişinin’ savaşçıları faşizme geçit vermiyor.

DAİŞ işblirlikçisi Türk cumhurbaşkanı RTE ile DAİŞ-Nusra devşirmesi ÖSO ittifakının Efrin’e yönelik işgal saldırıları 11’inci gününde hava ve karadan yapılan bombardımanlarla devam ediyor. Efrîn’i işgal etmek için tüm gücünü seferber eden “Irkçı-Cihatçı ittifak”, Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) direnişi karşısında ilerleme sağlayamayınca savaş uçakları ve karadan gerçekleştirdiği bombardımanlarla sivil katliamlar yapıyor.

Erdoğan ve çetelerinin, Dersim tertelesinden kurtulup Efrin’e sığınan Aleviler, 1915 soykırımından kaçan Ermeniler ve mülteci kamplarında kalan savaş mağdurlarını kapsayan katliam listesi, Efrin’e saldırının halklara karşı tarihsel bir intikamın devamı olduğunu gösteriyor.

İktidarı döneminde El Kaide, DAİŞ ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adı altından toplanan “talancı, tecavüzcü” gruplarla iş tutan Erdoğan, gerçekleştirdiği sivil katliamlarla Efrin’i Kürtsüzleştirip terör örgütlerinin yeni yuvası haline getirmeye çalışıyor.

Bu amaçla İdlib, Hatay, Mersin, Kilis ve Ankara’dan Efrin’e taşınan çeteler ile Türk ordusu, hedef aldıkları sivil yerleşim yerlerinde bulunan Efrin’in tarihi geçmişine ait eserlere de DAİŞ yöntemleriyle saldırıyor. Palmira antik kentini yerle bir eden DAİŞ’in insanlık mirasına saldırısı, Efrin’in Şêra ilçesinde bulunan tarihi Nebî Hûrî türbesi, Cindiresi’de bulunan Selahaddîn Eyûbî Camisine yapılan bombardımanlarla sürdürülüyor.

“Irkçı-cihatçı” ittifakının Efrin’e yönelik işgal saldırısın 11’inci günde de ‘Çağın direnişinin’ savaşçıları faşizme geçit vermiyor. Türk özel savaş basının iddialarının aksine Efrin merkez, Cindirese, Mabata, Şera, Şerava, Raco ve Bilbile ilçelerinde QSD savaşçıları günlerdir tarihi bir direniş sergileyerek, AKP ve El Kaide koalisyonuna ağır darbeler indiriyor.

Direnişin 11’inci günde şuana kadar yaşananlar ise şöyle:

ŞIYE

Efrin’in Şiye ilçesinin Xelil köyünde QSD savaşçıları ile işgalci Türk ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, bölgenin savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

RACO

Raco bölgesinin Mamela köyünde de şiddetli çatışmalar yaşanırken, köy üzerinde savaş ve keşif uçakları geziyor.

Türk savaş uçaklarının dün gecede Raco’yu bombaladığı bildirilmişti. 

BİLBİLE

Bilbile ilçelerinin çevresi dün geçe savaş uçakları ve toplarla bombalandı.

ŞERA

Şera ilçesine bağlı Dersane köyü ve çevresindeki yerleşim yerlerinin de dün gece hava saldırılarının hedefi olduğu bildirildi.

Demokratik Suriye Güçleri savaşçılarının karşılık vermesi üzerine birçok noktada çatışmaların yaşandığı da öğrenildi.

CINDIRESE

İşgalci Türk ordusu ve çeteleriyle QSD savaşçıları arasında Cindirese’nin Hemame köyünde dün gün boyu şiddetli çatışmalar yaşandı.

QSD Basın Merkezi gece saatlerinde yaptığı açıklamayla işgal saldırısının püskürtülerek köyün güçleri tarafından kontrol altına alındığını belirtti.

YPJ BASIN MERKEZİ ÜYESİ ŞEHİT DÜŞTÜ

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Basın Merkezi üyesi Avrin Mahsum, Efrin’in Raco ilçesindeki çatışmaları görüntülediği sırada şehit düştü.

Kamerasıyla Efrin’e yönelik saldırıları ve direnişi kayıt altına alan Avrin Mahsum’un, 27 Ocak günü Raco kırsalındaki çatışmaları izlediği sırada şehit düştüğü öğrenildi.

Efrin’deki direnişi takip eden YPJ Basın Merkezi üyesi Aras Mahsum de dün ağır yaralanmıştı. Aras Mahsum’un durumu ciddiyetini koruyor.

YPG GENEL KOMUTANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Avesta Xabur’un şehadetine ilişkin yazılı açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı, ‘’Efrin zafere kadar direnecek. Avesta Xabur bu direnişin adı olacak’’ dedi.

Efrin’in direniş meşalesini Kobane’den aldığını belirten ve bugün ‘kahraman şehitlerin’ kanıyla aydınlandığını belirten YPG, ‘Şehitlerin kanıyla işgalci ve teröristlere karşı kahramanlık destanları yazılıyor. Bugün bir kez daha birçok kahraman Efrin topraklarında fedakarlıklarıyla özgürlük semalarına gidiyor. İkinci haftasına giren Çağın Direnişi’nde Türk ordusu ve çetelerine karşı fedakarca direniş yürütülüyor’’ dedi.

ALDAR XELİL: DEVLETLERİN UMUDU DA DİRENİŞ

Efrîn’e yönelik 10’uncu günde devem eden işgal saldırılarını değerlendiren TEV-DEM Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Aldar Xelîl, Türk devletinin, Reqa, Dêrazor ve diğer bölgelerde yenilen DAİŞ’i, farklı bir kimlikle Efrîn’de yeniden canlandırmak istediğini kaydetti.

Türk ordusu ve bünyesindeki 'cihatçı' çetelerin, 11’inci günde devam eden saldırıları değerlendiren TEV-DEM Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Aldar Xelîl, "NATO’nun ikinci büyük ordusu, elindeki son teknolojiyle birlikte 10 gündür bir köyü geçemiyor. Bu Efrîn’de tarihi bir direnişin olduğunu ve Türk devletinin başarı ihtimalinin de olmadığını ortaya koyuyor” dedi.