DTK, ‘siyasi soykırım operasyonları’ ve ‘işkenceyi’ kınadı

DTK, siyasi soykırım operasyonlarını ve işkenceleri kınayarak, "AKP-MHP faşizmi politik ve örgütlenen gençlikten-kadından korkmuş; kendisi için bir tehdit olarak görmüştür" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), HDP'nin gençlik ve kadın örgütlerine yönelik siyasi polis ve yargı terörüne ilişkin, bugün yazılı açıklama yaptı.

'ÖRGÜTLÜ GENÇLİK VE KADIN KORKUTUYOR'

Açıklamada, "AKP-MHP faşizminin yarattığı siyasi, sosyal, ekonomik ve psikolojik kriz ve tahribatlar, en fazla gençlik ve kadını vurmaktadır" denilerek, şöyle devam edildi:

"Bu gerçeklik nedeniyle AKP-MHP faşizmi politik ve örgütlenen gençlikten-kadından korkmuş; kendisi için bir tehdit olarak görmüştür.

Bunun sonucunda yürütülen bütün siyasi soykırım operasyonlarında gençlik ve kadın hedef olarak seçilmişlerdir. Gençliğe yönelik olarak İstanbul ve İzmir merkezli geliştirilen siyasi soykırım operasyonları da bunun bir sonucudur. Gözaltındaki uygulamalara ve işkencelere karşı gençler açlık grevi eylemi başlatarak bu uygulamaları protesto etmişlerdir. Gençliğe ve kadına karşı sürdürülen siyasi soykırım operasyonlarını ve gözaltındaki işkence uygulamalarını buradan bir kez daha kınıyor ve protesto ediyoruz."

DTK, açıklamasının sonunda ise şu mesajı verdi:

"Gençliği ve kadını toplumsal yaşamın öznesi olmayan toplumların köle toplumlar olmaktan asla kurtulamayacağı gerçeğinden yola çıkarak; tüm toplumsal kesimleri ve demokratik kurumları gençliğe ve kadına sahip çıkmaya, onlarla güçlü bir dayanışmaya çağırıyoruz."