Dört kentte 78 kişi gözaltına alındı

Ağrı, Iğdır, Van ve Amed'deki siyasi soykırım operasyonlarında 78 kişi gözaltında.

AĞRI

Ağrı merkez, Doğubayazıt, Patnos, Tutak, Diyadin, Taşlıçay, Hamur ve Eleşkirt’te evlere dün sabah saatlerinde yapılan baskınlarda gözaltına alınanlar il ve ilçe emniyetlerinde tutuluyor. Sosyal medya paylaşımları ile 2014-2015 yıllarında yapılan taziye, cenaze töreni ve basın açıklamalarına katıldıkları bahanesiyle gözaltına alınan 55 kişinin dosyasında gizlilik kararı olduğu belirtildi. 

Dün bir taziye ziyaretine giderken gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yeliz Karaaslan ile birlikte 55 kişinin yarın savcılığa çıkarılması bekleniyor. 

IĞDIR

Iğdır’da da dün yapılan ev baskınlarında haklarında yakalama kararı bulunduğu belirtilen 12 kişiden 10’u gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Erol Kızılay, Murat Eker, Mahmut Kalkan, Şerafettin Kızılay, Adem Açılan, Ruhat Karadeniz ve Ferhat Taşdemir.  

VAN

Van’ın Erciş ilçesinde ise bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 7 kişi gözaltına alındı. Abdurrahman Fidan, Şirin Sakur, Muhtilla Dağ, Bülent Zilanlı, Harun Yıldız, Eda Umaç ve Seyithan Telek’in İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi.  

AMED

Amed'de sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenlendi. Baskın düzenlenen evlerde 6 kişi gözaltına alınırken, gözaltı gerekçesinin ise sosyal medya paylaşımları olduğu kaydedildi. Kapıları kırılarak girilen evlerde arama yapan polislerin her evi didik didik aradığı ve dağıttığı öğrenildi. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Diyarbakır TEM Şubesi’ne götürülenlerin isimleri şöyle: “Vesile Uzan Alişan, Halime Uzan Alişan, Yenişehir Meclis üyesi Türkan Afşin Uzan, Mesut Yıldız, Kayapınar Gençlik Meclisi üyesi Muhsin Acar, Kayapınar Bilgi İşlem çalışanı Yusuf Gündüz.”