DKP/Birlik Ulaş Bayraktaroğlu ve yoldaşlarını andı

DKP/Birlik, 6’ncı yıl dönümünde Rojava’da “ölümsüzleşen” devrimci komutan Ulaş Bayraktaroğlu’yu (Mehmet Kurnaz) andı.

DKP/Birlik yaptığı yazılı açıklamada “Ulaş Bayraktaroğlu (Mehmet Kurnaz) yoldaşın, Reqa’da, en ön cephede, IŞİD cihadçılığına karşı dövüşürken ölümsüzlüğe yürümesinin 6. yıldönümündeyiz. Devrimci Komünarlar olarak, her sene olduğu gibi bu senede, 9-16 Mayıs arasını, Ulaş Bayraktaroğlu yoldaş şahsında, tüm ölümsüzlerimizi; Suphi, Tamer, Rasih, Cemre, Robin, Doğan, İdil, Zahide, Cömert, Cihan, Hasan Ali, Ulaş Adalı, Bayram Ali, Nurhak, Mehmet Ali ve Ceren Güneş yoldaşları andığımız ve onların ismini saflarımızda bir savaş şiarı olarak bayraklaştırdığımız bir hafta olarak ele alıyoruz” dedi.

Açıklamada, “Ulaş Bayraktaroğlu yoldaş, yaşamının en başından en sonuna değin, akıntıya karşı yüzmekten bir adım geri durmayan, gerektiğinde yeni rotaların kaşifi olabilen, gerektiğinde yol açan bir devrimci önderdi” ifadeleri kullanıldı.

“Tüm ölümsüzlerimizin arşınladığı yolun takipçisi olmak, biz Devrimci Komünarlar’ın bir görevi ve göğsünde bir onur nişanesidir!” diyen DKP/Birlik, şunları ekledi:

“Bu yol, ya yakın ya uzak, bir gün varması gerektiği yere varacak ve kazanacağız; bundan en ufak bir şüphemiz yok! Ancak kazanacaksak yürüdüğümüz bu yolun sonunda, onların mirasına layık olarak, yanan bir gökyüzünde ateş toplarıyla bezediğimiz kanatlarımızı çırpa çırpa kazanacağız! Onları göğsümüzde bir onur nişanesi olarak taşıyarak ve adlarını bir savaş şiarı misali her an meydanlarda bayraklaştırarak kazanacağız! O muazzam gün, elbet bir gün, mutlaka gelecek! İşte o gün geldiğinde, tüm ölümsüzlerimize selam durup, göğsümüzü gere gere, ‘Biz  kazandık’ diyeceğiz!”