DKP/Birlik’ten Newroz mesajı

Newroz bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan DKP/Birlik, “Newroz, bugün çıkış hikayesine en yakın zamanlarından birini yaşıyor” dedi.

Yazılı bir mesaj yayınlanan DKP/Birlik, Newroz bayramını kutlarken, Türkiye’de faşist devletin baskılarına dikkat çekti.

DKP/Birlik, “Araf yok bu meydanda. Varlıkla yokluğun, onurla köleliğin, özgürlükle kulluğun, direnişle teslimiyetin, inançla vazgeçişin meydanıdır. Bu meydanda yaşamla ölümün tarafı vardır” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Bu meydanda cenge çıkanlar bu yıl Newroz ateşini tecridi de faşizmi de yıkma hedefiyle yakıyor.”

Açlık grevi eylemlerine de değinen DKP/Birlik, “Sömürgeci faşist Türk devleti krizin içindedir; her sözü Kürt halkının özgürlük mücadelesini boğmak, her hareketi toplumu sömürmek, parçalamak içindir. Canlı ve yaşayan her şey; insanlar, çocuklar, kültürümüz, değerlerimiz bugün faşizmin en büyük korkusudur” ifadelerini kullandı.

“Newroz, bugün çıkış hikayesine en yakın zamanlarından birini yaşıyor” diyen DKP/Birlik, şöyle noktaladı: “Newrozun ateşi özgürlüğün ateşidir. Bu, faşizmi, zalimleri yakıp kavuracak bir ateştir. Ölülerimizi bizden çalanlar, Zülküf Gezen’in cenazesini apar topar gömenler, baskılarla, katliamlarla öbek öbek yakılan bu ateşi, bu yangın yerini söndüremezler. Meşaleler bayraklaşmaya devam edecek, kavga tüm sadeliğiyle parıldayacaktır.”