DKP/Birlik: Kızıldere ruhunu yaşatmalıyız

Kızıldere Katliamı'nda yaşamını yitiren devrimcileri anan DKP/Birlik, "Bugün 30 Mart-Kızıldere ruhunu tekrardan rehber edinmeliyiz" dedi.

DKP/Birlik, Kızıldere Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bundan tam 47 yıl önce, Mahir Çayan ile yoldaşları, THKO’lu yoldaşlarıyla birlikte, kendileri gibi aynı devrim ateşinin içinde pişen ve olgunlaşan Denizler'i, cellatların kanlı ellerinden alabilmek adına, iki İngiliz teknisyenini rehin aldılar. Eylemin ertesinde, Niksar’ın Kızıldere köyünde, kerpiçten bir evde sıkıştırılan ON’lar, devletin katil kolluk kuvvetleriyle girdikleri çatışmada, savaşa savaşa ölümsüzleştiler" denildi.

'OMUZ OMUZA İLERİYE ATILMALIYIZ'

"30 Mart, hiç kuşkusuz, bir kahramanlık abidesidir" denilen açıklamada, "ON’lar; hiç bitmeyecek bir devrimci dayanışma geleneğini, mücadelede kararlılığı ve öncülükte ısrarı,  sökülemez bir şekilde bilinçlerimize nakşettiler" ifadesi kullanıldı.

"Bugün bizler de, geçmişimize her dönüp baktığımızda, Kızıldere’yi, ‘71’i görmekteyiz ve görmeye devam etmeliyiz" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Bugün 30 Mart-Kızıldere ruhunu tekrardan rehber edinmeliyiz. Aynılara omuz vermeli, ileriye atılmalı ve önden koşmalıyız. Bir dönem devrimciliği kendi miadını doldurmuştur. Yeni dönem devrimciliğinin kapısını açacak olan anahtar, cüretten başka bir şey değildir."