DKP/BÖG ‘Ölümsüzler Haftası’nda Ulaş Bayraktaroğlu’nu andı

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG), ilan ettikleri 9-16 Mayıs arasındaki “Ölümsüzler Haftası”nda devrimci komutan Ulaş Bayraktaroğlu’nu andı.

Yapılan yazılı açıklamada, devrimci komutan Ulaş Bayraktaroğlu’nun “ölümsüzleştiği tarih olan 9 Mayıs’ın esas alınarak 9-16 Mayıs tarihleri arasının DKP/BÖG’ün mücadelesinde ölümsüzleşen yoldaşları anmak için ‘Ölümsüzler Haftası’ olarak örgütlendiği” ifade edildi.

DKP/BÖG’ün açıklaması şöyle:

“Partimiz DKP/BÖG devrimci bir savaş örgütü olarak kurulmuş ve devrimci mücadelenin içinde yer almanın bedelini, mücadelenin her aşamasında en güçlü şekilde ödemiş bir yapıdır. Partimizi var eden ve onu bugünlere taşıyan sınıf mücadelesi içerisinde aldığı devrimci tutum olmuştur.

İşçi sınıfının, emekçilerin, kadınların ve gençlerin özgürlük mücadelesinin temsilcisi olan partimiz, temsilcisi olduğu toplumsal kesimlerin özgürlük ideallerinin ancak örgütlü bir mücadele ile yürütülebileceğinin bilincinde olan bir yapıdır.

Önderimiz ve Baş Komutanımız Ulaş Bayraktaroğlu, kuruluşundan itibaren partimizin devrimci asabiyetinin oluşmasında en fazla emeği olan yoldaştır. Bu yönüyle partimiz, onun ölümsüzleştiği tarih olan 9 Mayıs’ı esas alarak 9-16 Mayıs tarihleri arasını DKP/BÖG’ün mücadelesinde ölümsüzleşen yoldaşları anmak için “Ölümsüzler Haftası” olarak örgütlemektedir.

Ölümsüzler, partimizi bugüne taşıyan ve geleceğe yürüyüşünün garantisi olan değerlerdir. Partimiz, bu değerleri en güçlü şekilde sahiplenmek ve onların mücadelesine bugün layık olmakla görevlidir. Ölümsüzler, sınıf mücadelesi içerisinde ödedikleri bedelin büyüklüğüyle partimizin mücadelesinin en önemli temelini oluşturmaktadır. Bir devrimci için en önemli değer, içinde bulunduğu sınıf mücadelesinde bıraktığı izdir. Bu yönüyle mücadele içerisinde ürettiği emek ve ideallerine bağlı duruşlarıyla ölümsüzler, partimize yol göstermeye devam etmektedir.

Devrim ve sosyalizm mücadelesinin uzun tarihsel geçmişi düşünüldüğünde bir insanın burada oynadığı rolün sınırları vardır. Önderimiz Ulaş Bayraktaroğlu, partimiz açısından bu rolün sınırlarını sonuna kadar zorlayan ve partimize her aşamada ruh ve enerji veren bir rol oynamıştır. Partimiz, onun ölümsüzleşmesi sonrasında yaşadığı kısa süreli zorlukları atlatırken, yine onun yol göstericiliğine olan bağlılıkla bu süreci atlatmasını bilmiştir.

Bugün 9 Mayıs 2023. Mehmet yoldaşın ölümsüzleştiği 9 Mayıs 2017 tarihinden bugüne, partimizi güçlü kılan ve yenilmez bir savaş örgütü yapma yolunda emin adımlarla yürüten Ulaş Bayraktaroğlu başta olmak üzere bütün ölümsüz yoldaşlarımızın aziz hatıralarına sonsuz bağlılığımızı yineliyoruz.

Bugün partimiz Türkiye ve Kürdistan topraklarında birleşik devrim mücadelesi için savaşıyorsa, zindanlarda bedel ödüyorsa, fabrikalarda işçi sınıfını örgütlüyorsa, gençleri mücadeleye katıyorsa, kadınları örgütlüyorsa ölümsüzlerimizin yarattığı değerler ve onların onurlu mücadele mirasından güç alarak yapmaktadır. Bu yönüyle Özgürlük Gücü, ölümsüzlerimizin mücadele pratiğinde ve devrimci yaşamında somutlaşmıştır. Bizlere düşen görev de onların bu hatıralarına en güçlü şekilde sahip çıkmak ve onlara layık olmaktır.

Partimiz DKP/BÖG Kasım Atılımı, BÖG’ün kuruluşu, sonrasında partileşmeyle DKP’nin kuruluşu ve bugüne kadar uzanan mücadele tarihiyle somut durum içerisinde sürece devrimci müdahale arayışında olmuştur. Bu arayışın temelinde varılmak istenen sonuç Türkiye devrimini zafere taşımaktır. Bu yönüyle ölümsüzler şahsında bu arayışımızın sırrı çözülmüştür. Onlar, ölümsüzlük sırrına ulaşarak adlarını Türkiye devrim tarihine altın harflerle yazdırmışlardır.

Partimiz olarak Ölümsüzler Haftası vesilesiyle bir kez daha söz vermek istiyoruz. Onların açtığı zafer yolunda kararlı bir şekilde yürüyeceğiz. Onların hatıralarına en güçlü şekilde sahip çıkacağız. Önderimiz Ulaş Bayraktaroğlu şahsında bütün ölümsüzlere sözümüzdür; onlardan aldığımız bayrağı zafere taşıyacağız.

Günün devrimci görevlerini en kararlı bir şekilde yerine getirirken stratejik olan devrim hedefimize de bağlılığımızı her geçen gün daha da artıracağız. Gün, partimizin devrimci önderliği etrafında birleşme ve ölümsüzlerden devraldığımız mücadele bayrağını daha yükseklere kaldırma günüdür.”