Dizai, Türk devletinin sivilleri katletmesini meşrulaştırıyor!

Başûr Hükûmet Sözcüsü Sefin Dizai, Türk devletinin sivilleri katletmesini meşrulaştırmak için devreye girdi.

Türk devletinin işgal ve katliam saldırılarını meşrulaştırmak isteyen Başûr Hükûmet Sözcüsü Sefin Dizai, Amediye’deki sivillerin katledilmesini meşrulaştırmak için de devrede. 

Dizai, önceki gün işgalci Türk devletinin Amdiye’ye bağlı sivil yerleşim yerlerini bombalaması ile ikisi peşmerge üç sivilin yaşamını yitirmesinden sonra yeniden devreye girdi. Dizai, özel savaş elemanı olan Türkiye’nin Erbil Konsolosu Hakan Karaçay’ın ibretlik açıklamalarından sonra, PKK’yi suçlayıcı açıklamalar yaptı. 

Yapılan bombardımandan sonra KDP televizyonu K24’e çıkarılan özel savaş elemanı Hakan Karaçay, katledilen ikisi peşmerge üç sivilin henüz cenazeleri yerde iken, TSK’nin sivil halka zarar vermek istemediği iddiasında bulundu. 

BOMBARDIMANA GEREKÇE YARATMAK İSTİYOR

Başûr Hükûmet Sözcüsü Sefin Dizai de, "PKK, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nin kimi yerlerine bombardıman düzenlemesine gerekçe yaratıyor" gibi iddialarda bulunarak, Türkiye’nin işgal ve katliam saldırılarına meşruluk kazandırmaya çalıştı. 

Bununla da yetinmeyen Dizai, PKK’ye bölgeden çekilmeleri için birçok kez 'uyarılarda' bulunduklarını belirterek, PKK’nin bunu dikkate almadığını söyledi.