Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden 42 tutsak sevk edildi

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nden 71 tutsaktan 42’si Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne sevk edildi. 29 tutsağın ise 22 ve 23 Ekim’de sevk edileceği belirtildi.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutsak olan 71 kişinin, Diyarbakır 1 ve 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevki sürüyor. 19, 20 ve 21 Ekim’de 42 tutsağın sevki gerçekleştirilirken, 22 ve 23 Ekim’de ise 29 tutsağın sevk edileceği belirtildi. Sevki yapılan tutsaklar arasında hasta tutsak Avni Uçar, Abdurrezak Şimşek, Zülfikar Bayram, Mahmut Bilginç, Sıddık Batur, Lokman Akbaba ve Takyeddin Yüksekbağ’ın da bulunduğu öğrenildi.

19 Ekim’de Ramazan Yılmaz, Hasan İskanoğlu, Necim Susin, Tahir Kurhan, Adnan Yiğittekin, Ramazan Alğan, Ferhat Turgay, Davut Avcı, Avni Uçaç, Faysal Okalin, Recep Karsu, Takyeddin Yüksekbağ, M. Şirin İvrendi ve A. Rezzak Şimşek; 20 Ekim’de İzzettin Tekmen, Mehmet Ali Aygönül, Hakim Yavaş, Zülfikar Bayram, Ahmet Özkan, Mehmet Koç, Mehmet Yalçın, Hacı Haykır, Abdulselam Susin, Halil Arslan, Diyadin Yakut, M. Enes Tunç, Orhan Yüzal ve Fahrettin Özhan; bugün (21 Ekim) ise Mahmut Bilginç, Edip Yalçınkaya, Doğan Erkol, Sıddık Batur, Servet Kaya, Ekrem Batmaz, Ferhat Gültek, Nihat Demirtaş, Mustafa Ürek, Mehmet Belim, Mahir Savun, Aydın Altığ, Serdar Güzel ve Lokman Akbaba Diyarbakır 1 ve 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edildi.

22 ve 23 Ekim’de de 29 tutuklunun aynı cezaevine sevk edileceği belirtildi.