‘Direnişteyiz ve biz kazanacağız’

HDP’nin seçim mitinginde konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, “Bize korkuyu empoze etmeye çalışıyorlar ancak bizler asla korkmayacağız. Türkiye’nin barışı adaletine hukukuna sirayet edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Bağcılar Kirazlı Metro Meydanı’nda miting düzenleyerek seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Binlerce kişinin katıldığı mitinge HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, HDP Bağcılar Belediye Eşbaşkan adayları Hüda Kaya ile Medeni Andok katıldı.

Alana, HDP’nin parti flamaları, Leyla Güven’in resminin bulunduğu afiş ve önceki gün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla Tekirdağ 2 No’lu Cezaevi’nde yaşamına son veren Zülküf Gezen’in anısına alanın bulunduğu yere siyah bez asılırken, mitinge katılan yurttaşlar sık sık “Biji Serok Apo”, “Direne direne kazanacağız”, “Şehit namirin”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Leyla Güven onurumuzdur” sloganlarını attı.

BAĞCILAR’DA BİZ KAZANACAĞIZ

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde HDP Bağcılar Belediye Eşbaşkanı Hüda Kaya bir konuşma yaptı. Kaya, Zülküf Gezen’in feda eylemine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Halkın içindeyiz. Sizler gibi insanları taşıma sistemiyle miting alanlarına doldurmuyoruz. Biz öz ve öz halkımız içindeyiz. Mezarlıklara gelince de şunu söylemek isterim. Bir ölüden bile korkuyorsunuz. Lafa geldi mi ‘biz Allah’tan başkasından korkmayız’ diyorsunuz ama Cuma namazlarına giderken bile 3 bin koruma ile gidiyorsunuz. Saraylarda rahatça uyuyamayanlar bir mezarlıktan bile korkuyorlar. İnsanlık mücadelemizden korkuyorlar.”

Süleyman Soylu’nun sözlerine de değinen Kaya, Bağcılar’da ciddi oranda oy alacaklarını belirtti.

‘YASTA DEĞİL DİRENİŞTEYİZ’

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir de açlık grevlerine vurgu yaparak, “Cenazemizi bizden kaçırdılar ve bunlar unutulmaz. Zülküf yoldaşımızdan başka bir arkadaşımızı kaybetmemek için alanlarda olacağız. Onların direnişine buradan ses olalım. Yasta değil direnişteyiz ve onun için daha çok sokaklarda olup Newroz alanlarına akmalıyız” dedi.

HALKIMIZ İLE BİZ KAZANACAĞIZ

Son olarak söz alan Buldan, “Bu coşku ve moral 31 Mart tarihinde kazanacağımızın göstergesidir” dedi.

“Sizlere Serhat’tan selam getirdim. Sizlere bir müjde vermek istiyorum. Sizlere atanan kayyumları 31 Mart tarihinde Ankara’ya gönderiyoruz. Bunun müjdesini veriyorum. Bizim olmayan belediyeleri de alıyoruz. Kars, Muş ve Bitlis’i alıyoruz. Halkımız bize moraliyle bunu gösterdi. İstanbul’da aynı coşku var. Yani İstanbul ve Bağcılar’da da kazanıyoruz. Değişim her yerde var. Gittiğimiz ger yerde toplanan insanlar bize değişimi gösteriyorlar. AKP hükümetinin 17 yıllık yalanına talanına artık son verileceğini bizlere bir kez daha gösterdiler. 31 Mart tarihinde bir karar vermek zorundayız ve bu kararımız Türkiye’nin barışı adaletine hukukuna sirayet edecektir” diyen Buldan, bundan hiç kimsenin kuşkusunun olmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Buldan’ın konuşması ardından seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleşti. Büro açılışından sonra atılan sloganlara tepki gösteren kolluk güçleri, 3 Kürt gencini göz altına almaya çalıştı. İl yöneticilerinin araya girmesi ile bırakılan gençler sokaklara dağıldı. Büro açılışının devam ettiği dakikalarda ise kolluk güçleri biber gazı sıkarak alanın boşaltılmasını istedi. İlerleyen saatlerde de sokak aralarında polis saldırısı devam etti.