Dersim, Elazığ ve İzmir'de gözaltılar

Dersim, Elazığ ve İzmir'de çok sayıda kişi gözaltına alındı.

AKP/Saray rejimi, Kürt halkı ve 'Hayırcılar'a dönük siyasi soykırım operasyonlarını sürdürüyor. Operasyonlarla 1 Mayıs eylemlerinin engellenmeye çalışıldığı da belirtiliyor.

DERSİM

Dersim merkeze bağlı Cumhuriyet (Gazik) Mahallesi'nde sabah saatlerinde yapılan ev baskınında Munzur Üniversitesi öğrencisi Sevcan Topal gözaltına alındı.

ELAZIĞ

Dersim merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Elazığ’da ise Hasret Süzgün adlı kişi gözaltına alındı. Süzgün İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İZMİR

İzmir’de sabah saatlerinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Halkevleri, Emek Partisi (EMEP), Özgürlük Ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri ile Kaldıraç dergisi okurlarının evlerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda bazı evlerin kapıları koçbaşı ile kırıldı.

Aramaların ardından çok sayıda kişinin gözaltına alındı. Baskın yapan polislerdeki tutanakta, “Referandumu bahane ederek 1 Mayıs öncesi Gezi gibi olaylar çıkarmaya çalışmak” ifadelerinin yer alması dikkati çekti.

Gözaltı sırasında “Susma haykır, başkanlığa Hayır” sloganı atıldı. Gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.