Depremzede Kılıç: Nurdağı’nı terk etmeyeceğiz

Depremden en çok etkilenen kentlerden biri olan Nurdağı’nda yaşayan Hüsne Kılıç, “Topraklarımızı terk etmeyeceğiz” dedi.

Topraklarından ve kültürlerinden kopmak istemeyen Nurdağılılar, bir an önce kendileri için bir çözümün bulunmasını istiyor.


Depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan Dîlok'un Nurdağı ilçesinin yüzde 80’i yıkıldı. 42 bin nüfusa sahip ilçenin sakinlerinin bir bölümü göç etti, kalanlar ise büyük zorluklara rağmen tutunmaya çalışıyor. Depremzede Hüsne Kılıç, yaşadıklarını ANF’ye anlattı. 

Depremden sonra her gün bir yere gittiklerini söyleyen Kılıç, “Aynı yerde kalamıyorduk. Bağ evine gidiyoruz, gelip çadırda kalıyoruz. Arabada uyuduk. Sürekli dışarıdayız. Çocuklarımız artık soğuktan hastalandı” dedi. Depremde birçok komşularını ve arkadaşlarını kaybettiklerini vurgulayan Kılıç, şunları ifade etti: “Kızımın çoğu arkadaşı öldü. İlk günlerde ne kadar battaniye varsa üzerimize atmak zorunda kalıyorduk. Ben buradan gitmek istemiyorum. Çadırda da kalsam buradan gitmeyeceğim. Nurdağı tamamen boşaltılacak, diyorlar. Ben kalacak yer bulamasam da buradan gitmeyeceğim. Artık gözyaşım kurudu benim. Toprağımızı bırakmak istemiyoruz, çünkü buranın yerlisiyiz biz. Başka bir yere göçmek istemiyoruz. Bu duruma bir an önce çözüm bulmalılar.”