Demirtaş: Yurt dışından gelecek oylar bizim için çok çok kritiktir

HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, yurtdışı seçmenlerine önemli çağrıda bulundu. Demirtaş, yurtdışından gelecek oyların 24 Haziran seçimlerinde çok önemli olduğunu belirtti.

HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, yurtdışında yaşayan seçmenlere 24 Haziran seçimlerine aktif katılma çağrısında bulundu.

Demirtaş, rehin tutulduğu Edirne Cezaevi’nden yurtdışındaki seçmenler için ANF’ye gönderdiği mesaj şöyle:

‘’Öncelikle yurt dışında yaşayan tüm halkımıza içten selam ve sevgilerimi yolluyorum. Diasporadaki halkımız, özgürlük mücadelesinin önemli bir parçası ve fedakâr sahibidir.

Seçim dönemlerinde de yurt dışındaki halkımıza önemli bir rol ve misyon düşüyor. Seçim kampanyasını örgütlemek, sadece seçmeni sandığa götürme çalışmasından ibaret değildir. Seçim kampanyasını örgütlemek, aynı zamanda güçlü bir örgütlenme, propaganda ve diplomasi çalışmasıdır. Seçim çalışmalarını büyüterek sürdürmek, yurtdışındaki halkımızın kendi arasındaki dayanışmasını, kenetlenmesini ve sahiplenmeyi de artıracaktır.

Yurt dışından gelecek oylar bu seçimde bizler için çok çok kritiktir. Seçim çalışmasını yürütecek kadrolarımız, Türkiye’deki faşizmi yenmek ve demokratikleşmenin önünü açmak açısından tarihi fırsat sunuyor. Bu imkan iyi değerlendirilmelidir. Kadrolarımız canla başla, her yerde tek bir oyumuzun bile dışarıda kalmaması için seçmenimizi sandığa götürmeli, sandık güvenliğini de sağlayacak şekilde kendini örgütlemelidir.

Tüm yurtsever halkımız ve demokrasi güçleri, 7 Haziran’da başlayacak olan oy verme işlemlerine kadar tüm hazırlığını buna göre yapmalıdır. Ülkenin dört bir köşesinde kahramanca ve fedakârca direnen mücadele arkadaşlarımızın duruşuna destek vermek için, herkes mutlaka ama mutlaka oyunu kullanmalıdır.

Dünyanın her yerinden bize gelecek oylar hem Cumhurbaşkanlığı adaylığında hem de parlamento seçimlerinde elimizi çok güçlendirecektir. Bu çalışmaları yürüten bütün arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum, hepsine başarılar diliyorum.

24 Haziran zaferinde sizlerin de büyük payı olacak ve mutlaka biz kazanacağız.’’

Selahattin Demirtaş