Demirtaş: Sonuçlar 7 Haziran'ı aşacak, eminim

HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, aday listelerinde Türkiye toplumunu en çok HDP'nin yansıttığını belirterek, "Sonuçları da 7 Haziran’ı aşacaktır, eminim" dedi.

Evrensel gazetesinden Meltem Akyol'a konuşan, rehin tutulan HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, tahliye talebinin reddedilmesini ve İdris Baluken, Abdullah Zeydan'ın cezalarının onaylanmasını, 'yargısız infaz' şeklinde ele aldı. Demirtaş, "(...) Verilen cezalar da 24 Haziran seçimlerinden çıkacak demokrasi zaferi sonrasında mutlaka düzeltilecektir" diye ekledi.

'TÜRKİYE TOPLUMUNU EN İYİ HDP LİSTESİ ANLATIYOR'

HDP aday listesinin en katılımcı yöntemle hazırlandığını ve bütün kimlik, inanç, cinsiyet ve ezilen sınıf temsilcilerinin bu listelerde kendini temsil ettirmeyi sağladığını belirtti. Demirtaş, "Demokrasi güçleriyle ittifak meselesinde de daha kalıcı ve seçime endeksli olmayan mücadele ittifakları kurabilmeliyiz. Tüm eksikliklerine rağmen en renkli, en güçlü, en canlı ve en fazla umut vaat eden listeler HDP’nin listeleri oldu. Şimdi artık adaylarımızın etrafında kenetlenme zamanıdır. Çünkü Türkiye toplumunu en iyi anlatan liste HDP’nin listesidir" dedi.

AKP listesinin renksiz olduğunu vurgulayan Demirtaş, AKP'nin nasıl bir rejim hedeflediğinin de listesine bakarak anlaşılabileceğini belirtti.

'SONUÇLAR 7 HAZİRAN'I AŞACAK'

HDP için 7 Haziran'daki sürece benzeyen bir atmosfer olduğunu ifade eden Demirtaş, "Biraz gecikmiş olsa da HDP hızla sahaya iniyor artık. Görebildiğim kadarıyla halkta büyük bir heyecan ve coşku var. Halk, çalışmak için HDP yönetiminin planlamasını sabırsızlıkla bekliyor. 7 Haziran’a benzer bir atmosferden söz ediliyor, sonuçları da 7 Haziran’ı aşacaktır, eminim" diye ekledi.

TRT'YE TEPKİ

TRT'yi eleştiren Demirtaş, "Geçen 7 Haziran döneminde HDP’ye toplamda 2 saat falan zaman ayırmışlardı, şimdi ise 'sıfır' saattir. Hakkımızı kesinlikle haram ediyorum. Mümkün olsa bunu TRT ekranlarından da söylemek isterim" dedi.

'EKONOMİK KRİZ BELİRLEYİCİ OLACAK'

Derin bir ekonomik kriz yaşandığını ve bunun, seçimlerin temel belirleyeni olacağını belirten Demirtaş, halkın, kendilerini her gün biraz daha yoksullaştıran bu hükûmetten hesap sormak için sandığı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

'İNCE'NİN KÜRT SORUNUNU TARTIŞMASI ÖNEMLİ'

Demirtaş, Muharrem İnce’nin Kürt meselesine dair açıklamalarının sorulması üzerine ise şunları kaydetti:

"Kürt sorununun her düzeyde tartışılması ve çözüm arayışlarına dair fikirlerin beyan edilmesi önemlidir. Tartışmanın önünü kesmemek gerekir. Eksik ve yetersiz de olsa herkesi bu konuda siyasi çözüm üretmeye cesaretlendirmek gerektiği kanaatindeyim. Yeter ki seçim taktiği olarak değil, samimiyetle arayış devam etsin. Konuşa konuşa mutlaka ortak bir çözüm noktasına gelinir. Her parti ve adayın bu konuda çözüm projesi üretmesini önemsemek ve desteklemek gerek. Ancak bunların bir niyet beyan etmenin ötesinde ciddi bir çözüm programı halinde ifade edilmesi gerekir. Tartışma bu şekilde olursa daha faydalı olur."

'F TİPİ'NDEN ÇANKAYA KÖŞKÜ'NE!'

Demirtaş, mitinglerde halkla göz göze gelmeyi özlediğini belirttikten sonra, "Bu ülke Çankaya’dan cezaevine gideni gördü de, cezaevinden Çankaya’ya gideni ilk defa görecek: F Tipinden Çankaya Köşkü’ne" ifadesini kullandı.