Demirtaş'ın duruşması Mayıs'a ertelendi

Rehin tutulan Selahattin Demirtaş'ın duruşması bitti. Duruşma Mayıs ayının sonuna ertelendi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) rehin tutulan, önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuksuz yargılandığı ana davanın duruşması, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3’üncü gününde sona erdi. Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen duruşmaya Demirtaş, katılmadı. Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan Demirtaş, sağlık sorunları gerekçesiyle mazeret bildirdi.
Demirtaş’ın avukatlarının katıldığı duruşmaya HDP’li vekiller Habip Eksik, Erol Katırcıoğlu, Celadat Gaydalı ve parti yöneticileri izleyici olarak katıldı. Sınır Tanımayan Avukatlar Per Stadig ve Stende Geer de duruşmayı izledi.

AV. KARAMAN: DERDEST OLAN SORUŞTURMA

Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, “Bize kısıtlama söz konusudur. UYAP’ta SEGBİS çözüm tutanakları ve duruşma tutanaklarını görüyoruz ancak dosyaya gelen belgeleri görmüyoruz” dedi.
Av. Karaman, şunları söyledi: “Bugün Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ derdest olan ve 5 yıldır işlem görmemiş, hâlâ bazı MYK üyelerinin ifadelerinin dahi alınmadığı bir soruşturmadan tutuklandı" diye belirtti.
Duruşma 27-28 Mayıs’a ertelendi.

KARARLAR

Mahkeme heyetinin ara kararları şöyle oldu:
"Selahattin Demirtaş’ın 9 Ocak tarihinde varsa doktor muayene raporu ve muayene evrakının mahkemeye gönderilmesine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014/46757 soruşturması üzerinden dosyamız sanığı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu sanık müdafileri tarafından belirtilmiş olmakla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılarak sanık Selahattin Demirtaş hakkında düzenlenen tutuklama müzekkereleri ile suç tarihlerinin mahkememize bildirilmesine, ayrıca soruşturma ile ilgili herhangi bir gizlilik kararı olup, olmadığının sorulmasına."