Demirtaş'a kendi duruşmasına katılmak da yasak!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın duruşması, kendisi olmadan görülüyor.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutulan HDP Eş Genel Başkanı Selahatin Demirtaş'ın yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara Sincan Hapishanesi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülüyor. Demirtaş'ın SEGBİS dayatmasını kabul etmemesi üzerine, 399 sonra yapılan ilk duruşma Demirtaş olmadan gerçekleştiriliyor.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma için 1250 avukat müdahillik başvurusunda bulundu. 20 kişilik salona yapılan itirazlar sonucunda, 120 kişilik bir duruşma salonuna geçildi. Duruşmaya, uluslararası heyetler alınmadı. Duruşmayı HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri izledi. Soğuk havaya rağmen Sincan'a yüzlerce kişi geldi. Demirtaş'ın getirilmediğini öğrenen kitle "Selahattin Demirtaş onurumuzdur" sloganı attı.

AVUKATLARIN SAVUNMASI BAŞLADI

Duruşmada avukatların isimleri okunurken duruşma savcısı Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamını istedi. Ardından avukatların savunması başladı.

Av. Ercan Kanar, savunmasında şöyle dedi: "Siyasal hesaplaşmanın yeri yargı değildir. Siyasal hesaplaşmanın yeri halkın önüdür. Sizden iktidarın kılıcı olmayacak kararlar vermenizi talep ediyoruz. Bu dava yasalara ve uluslararası hukuka aykırı olarak açılmıştır. Bu hukuki değeri olmayan iddianame yalnızca siyasi saikle hazırlanmıştır."