Davası olan sanatçıların Nusaybin konseri yasaklandı

Nusaybin Belediyesi tarafından düzenlenmek istenen Azad Bedran ve Zinar Sozdar konseri, sanatçıların devam eden dava dosyaları gerekçe gösterilerek yasaklandı. Yasak kararı kaymakamlık tarafından alındı.

Kürt sanatçılarının konserlerine yönelik yasaklara bir yenisi daha eklendi. Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenmek istenen Azad Bedran ve Zinar Sozdar konserine Nusaybin Kaymakamlığı tarafından izin verilmedi.

Kaymakamlık, Nusaybin Belediyesi tarafından 28 Temmuz'da Mittani Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan konsere, sanatçıların devam eden dava dosyalarını gerekçe göstererek izin vermedi.

Kaymakamlık fişleme anlamına da gelen ret yazısında şu ifadelere yer verildi: "...Konser verecek sanatçılardan Azad Bedran isimli şahısın verdiği konserlerden dolayı mahkumiyet cezası aldığı, diğer katılacak olan sanatçı Zinar Sozdar isimli şahısın ise çeşitli tarihlerde bir çok yerde konser etkinliği düzenlediği hakkında değişik davaların olduğu anlaşılmıştır. Yapılan incelemeler sonucu talep edilen konserler izne uygun görülmemiştir."

KÜRT MÜZİĞİNDEN KORKUYORLAR

Konserin iptal edilmesine ilişkin konuşan müzisyen Azad Bedran tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bu uygulama son zamanlarda bir çok Kürt sanatçıya yapılıyor ben bunun bilinçli bir uygulama olduğu düşünüyorum. Kürt kültüründen ve müziğinden korktuklarını düşünüyorum. Çünkü bir yandan TRT gibi devlet kanalında Kürtçe yayın yapacaksın, bir yandan da Kürtçe müzik olacak diye bir konseri komik bir gerekçe ile iptal edeceksin.

Bu ne hukuk, ne de demokratik bir ülke anlayışına uygundur. Kanımca bu durum artık gülünecek bir hal aldı. Çünkü adıma açılan davaların itiraz süreci ve istinaf süreci hala devam etmektedir. Yani kısaca gerekçe komediden ibarettir. Nusaybin halkından özür dilerim çünkü o insanlar ve gençler özellikle orada konser vermemi çok istiyorlardı. Maalesef olmadı ama er yada geç özgürce konserlerimizi vereceğimiz günler olacak."