Danimarka'dan Leyla Güven'e destek

Danimarka eski Başbakanı ve Çalışma Bakanı'nın da aralarında olduğu Danimarkalılar, Leyla Güven'e destek mesajı gönderdi.

Aralarında Danimarka eski başbakanı Poul Nyrup Rasmussen ve eski Çalışma Bakanı Jytte Andersen'in de bulunduğu çeşitli siyasi partilerden milletvekilleri, sanatçı, akademisyen ve aktivistlerden oluşan onlarca kişi ve çok sayıda kurum ve kuruluş, Leyla Güven'le dayanışma bildirgesi yayımladı.

TÜRK HÜKÜMETİNE ÇAĞRI

Güven'in, eylemini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecridi protesto amacıyla başlattığı ve ayrıca bütün siyasi tutsakların adil yargılanmasını talep ettiğine işaret edilen bildirgede, kısaca şu ifadelere yer verildi:

"HDP milletvekili Leyla Güven 8 Kasım tarihinden itibaren süresiz açlık grevi eylemine başlamıştı. Bu yazının yazıldığı an itibarıyla eylem (91) gündür devam etmektedir ve Leyla Güven'in sağlık durumu her geçen gün kötüleşmektedir. Bu sebeple bütün demokratik çevreleri sorumluluk göstermeye ve Türkiye hükümetinden Leyla Güven'in siyasi tutukluların adil muamele görmesi yönündeki talebini yerine getirmelerini istemeye çağırıyoruz."