DAİŞ saldırısının 5. kurbanı çevreci politikacı

Stockholm’deki DAİŞ saldırısında ağır yaralanan 66 yaşındaki çevreci politikacı Maria Kide yaşamını yitirdi.

7 Nisan günü Özbek Rakhmet Akilov'un gerçekleştirdiği terör saldırısında ağır yaralanan 66 yaşındaki Maria Kide yaşamını yitirdi.  Böylelikle Stockholm'de gerçekleşen saldırıda ölenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Öğretmenlik yapan Kide aynı zamanda Trollhettan ilinde Çevre Partisi Yeşiller'in Belediye Meclis Üyesiydi. Kide'nin yaşamını yitirmesinden sonra Çevre Partisi Yeşiller, internet sayfasından “Stockholm'de 7 Nisan günü gerçekleşen terör saldırısında ağır yaralanan yoldaşımız Maria Kide'nin yaşamını yitirdiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Maria ardında büyük bir boşluk bıraktı, O, büyük kalbi ve medeni cesareti olan bir kadındı. Onu çok özlüyoruz” açıklamasını yaptı.

IRKÇILIK KARŞITI BİR POLİTİKACIYDI

İş arkadaşları, Kide'nin çocuk ve insan hakları için mücadele eden iyi kalpli ve yardımsever bir öğretmen olduğunu söylüyor.

Irkçılık karşıtı bir politikacı olan Kide, saldırıdan bir gün önce Facebook hesabında sığınmacıların İsveç'e girmelerini engellemek için sınırlarda denetimin artırılmasını savunanları eleştirmişti.

AF ÖRGÜTÜ BAŞKANI DA YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

7 Nisan günü Akilov'un gerçekleştirdiği saldırıda Uluslararası Af Örgütü Ljungskile Şube Başkanı Lena Wahlberg, 41 yaşındaki İngiliz Chris Bevington, 31 yaşındaki Belçikalı Mailys Dereymaeker adlı bir kadın ve 11 yaşında bir kız çocuğu yaşamını yitirmişti.

Saldırının yapıldığı günün akşamı yakalanan Akilov, polis ve mahkemedeki ifadesinde terör saldırısını Suriye'de DAİŞ'tan aldığı emir üzerine gerçekleştirdiğini itiraf etmişti.