Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Akış: Sözümüz özgürlük sözüydü!

İstanbul'daki mitinge mesaj gönderen Colemêrg Belediyesi'nin tutsak Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış, "Bedeli ne olursa olsun halkımıza olan sözümüzü yere düşürmemeye çalıştık. Sözümüz barış, kardeşlik ve özgürlük sözüydü" dedi.

İSTANBUL MİTİNGİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’ne işgal edilmesine ilişkin İstanbul Kartal'da yapılan mitinge mesaj gönderen Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış şunları belirtti:

"Hiçbir zaman hiçbir kaygıya kapılmadan bedeli ne olursa olsun halkımıza olan sözümüzü yere düşürmemeye çalıştık. Bu sözümüz de mahkeme salonunda başımız dik bir şekilde ifade ettiğimiz barış, kardeşlik ve özgürlük sözüydü. Bugün de zerre kadar pişmanlık duymadığımızı belirtmek isterim.

Akabinde duruşma tarihinden 3 gün önce bir bahane ile gözaltına alındım tarafıma bildirilmeyen sıradan sebeplerle tutuklanarak Van Cezaevi’ne gönderildim. Buradaki durumumu da soracak olursanız sağlığım ve moralim çok iyidir. Halkımızın moralinin yüksekliği bizleri diri tutmaktadır. Bu süre zarfında partimizin, halkımızın ve siz değerli Emek, Barış ve Demokrasi Güçlerinin kayyum rejimine karşı, gösterdiği takdire şayan duruşu yürekten kutluyorum. Halk iradesine yapılan darbe karşısında bugün bir araya gelen İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi güçlerini ve alanda olan olamayan tüm halkımızı özgür günlerde buluşacağımıza dair olan inancımla sevgi ve saygıyla selamlıyorum."