Cizre ve Beytüşşebap’ta katledilen üç sağlık emekçisi anıldı

Türk devletinin, 2015 yılında Cizre ve Beytüşşebap’ta katlettiği sağlık emekçileri Abdülaziz Yural, Eyüp Ergen ve Şehmus Dursun anıldı.

Cizre'de 2015 yılında uygulanan sokağa çıkma yasakları ve devlet terörü sırasında sağlık emekçileri Eyüp Ergen ve Abdülaziz Yural katledilirken, Şehmus Dursun ise Beytüşşebap’ta çıkan bir çatışmada yaralıları almak için gittiği sırada katledilmişti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şırnak Şubeler Platformu, her üç sağlık çalışanı için bir anma düzenledi. Anmaya, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (SES) Eş Genel Başkanları İbrahim Kara ve Gönül Erden, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve çok sayıda sendika yöneticisi ile yaşamını yitiren sağlıkçıların yakınları katıldı.

İlk olarak Cizre Asri Mezarlığı’nda Yural'ın mezarı ziyaret edildi. Burada bir konuşma yapan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, “Bu ülkede, dünyada barış hakim olduğunda tahribat ortadan kalkacak” dedi.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise, 28 Aralık günü Roboski Katliamı’nın anmasında olduklarını hatırlatarak, “Ekmek ve emekleri için mücadele eden gençler 8 yıl önce gökyüzü ve yeryüzü arasında bir yerde katledildiler. Daha sonra Cizre’de, Nusaybin’de, Sur’da ‘biz özgürce eşit bir şekilde yaşamak istiyoruz’ diyen halklara, kadınlara, çocuklara yönelik çok yönlü saldırılar oldu” dedi.

Bozgeyik, “Aziz, Eyüp ve Şehmus arkadaşlarımız da bu saldırılardan nasibini aldı. Başından beri sağlık ve kamu emekçileri ölümü değil yaşamı kutsayan bir mücadele yürüttü. Öldürmek için değil yaşatmak için mücadele ettiler” diye ekledi.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Roboski Katlimı’nı işaret ederek, siyasal iktidara her baktıklarında Aziz Yuralları, Roboskilileri gördüklerini belirtti. İmir, “Failler bugün bu ülkeyi yönetiyor. Bu nettir. Bu failler hesap verene kadar bizim bu onursal mücadelemiz devam edecek. Ne pahasına olursa olsun Eyüp’ün gülüşünü, Aziz’in sevgi dolu yüreğini yaşatacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Mezarlık ziyaretinin ardından, üç sağlıkçıyı konu alan “Siyaha karşı beyaz” adlı belgesel Eczacılar Odası Şırnak İl Temsilciliği gösterildi.