CHP'li vekil: Patates ithal diye yutturuldu

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, "Stoklanan Türk patatesi ithalat diye yutturuldu" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, "Suriye’den ithal edilen patates 2017 ve 2018’in ilk aylarında Suriye’ye ihraç edilen ve Suriye’deki depolarda tutulmuş Türk patatesidir” dedi. 

Gaytancıoğlu, bu bilgiyi, Türkiye’den Suriye’ye ve Irak’a taşımacılık yapan bazı nakliyecilerden elde ettiğini belirtti.

'AKP HER KRİZİ FIRSATA ÇEVİRİYOR'

CHP’li vekil, şunları söyledi: “Türkiye son günlerde iç savaşın sürdüğü, 4 milyon mültecinin Türkiye’ye yerleştiği Suriye’den yapılan patates ithalatını konuşuyor. Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya göre Suriye’den patates ithal etmek hem onlara yardım olacak hem de patates fiyatlarının düşmesine neden olacak. AKP’yi tanımasak biz de bunun çok masum bir girişim olduğunu, komşumuz Suriye’ye yardımın onlara destek olacağını düşünebiliriz. Ancak AKP’yi çok iyi tanıyoruz. AKP, her türlü krizi fırsata ve ranta çevirmeyi düşünen politikalar geliştirdiği için yandaşlarına çıkar sağlamada çok usta bir partidir.”

Türkiye'de son dönemde satış fiyatlarında ciddi artışlar olmuş, fiyat ayarlaması için işgalci saldırıların olduğu Suriye'den 4 bin ton patates ithal edildiği açıklanmıştı.