CHP’li Çam: Faşizme karşı ortak cephe şart 

CHP İzmir milletvekili Çam, faşizme karşı ortak cephenin önemine vurgu yaparak, HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbet eylemine İzmirlileri destek vermeye çağırdı. 

HDP’nin İzmir’de sürdürdüğü Vicdan ve Adalet Nöbet’ine katılan CHP İzmir milletvekili Musa Çam, nöbet eylemini desteklediklerini, yanında olduklarını belirtti. Çam nöbet direnişini ANF’ye değerlendirdi. 

‘ADALET NÖBETİ’Nİ DESTEKLİYORUZ’

Türkiye’nin AKP döneminde faşizm ve hukuksuzluklar ülkesi haline geldiğine dikkat çeken Çam, parlamentoya  giren HDP’lilerin  milletvekilliğinin düşürülmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.  Belediye meclis üyeleri ve belediye başkanlarının tutuklanmasının gasp olduğunu, kayyum işgalinin zulüm anlamına geldiğini kaydeden Çam, Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin bu koşullarda desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Çam şöyle devam etti: “Diyarbakır, İstanbul ve Van’ın ardından bugün de İzmir’de yapılan bu eylemler doğrudur, haklıdır ve yükseltmek gerekmektedir.” 

Bu mücadele biçiminin tüm kesimlerin katılması ve destek vermesi  gereken bir mücadele olduğunu anımsatan Çam, toplumun tüm kesimlerinin bu direnişe destek vermesini istedi.  Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni desteklediklerini  ve yanında olduklarını açıklayan Çam, “AKP faşizmine karşı birlikte mücadele yürüteceğiz” dedi. 

‘ORTAK BİR CEPHEYE DÖNÜŞMELİ’ 

Parlamentonun ırkçı, faşizan, gerici, mezhepçi bir biçime büründüğüne değinen Çam, buna karşı özgürlükçü, barış ve kardeşliğe hizmet eden bir cephe oluşturmak gerektiğine işaret etti. Çam, önümüzdeki süreçte bu cepheyi sokakta ve meydanlarda oluşturacaklarını belirtti. Ortak cephenin faşizme karşı tek çıkış yolu olduğuna  işaret eden Çam, bunu da hep birlikte başaracaklarını dile getirdi. 

İZMİRLİLERE ÇAĞRI 

“İzmirli kardeşlerimin de bu eylene destek vermesini istiyorum” diye devam eden Çam, vicdan ve adalet mücadelesine tüm İzmir halkının destek vermesi gerektiğini söyledi. İzmir halkının çekinmeden alana akması ve HDP’nin yanında olmasının önemli olduğunu ifade eden Çam, hep birlikte başarmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.