CHP'de kriz: İnce ve Kılıçdaroğlu'ndan karşılıklı açıklamalar

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’na “Kurultayı topla, beni genel başkan olarak göster. Sen de Grup Başkanı ve Onursal başkan ol” dediğini aktardı. Kılıçdaroğlu'ndan ise "siyasi nezaketsizlik" yanıtı geldi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Pazartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye dair açıklamalarda bulundu. 

İnce, “Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bana bir teklif gelmedi. Ama ben bir teklifte bulundum" diyerek, şunları kaydetti:

"Ona büyük bir devlet adamlığı yaptığını, kurultayda kendisine rakip olan birisini Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesinin büyük bir devlet adamlığı olduğunu söyledim. Kendisi ile bir yarışa girmek istemediğimi söyledim. Kendisi isterse kurultayı toplayarak beni genel başkan olarak gösterebileceğini söyledim. Ben Genel Başkan olayım, sen de Grup Başkanı ve Onursal Başkan ol. Yarış içinde olmayacağım, kurultay için imza toplamayacağım. Kurultayda onursal başkanlık önerdim.".

İnce, Kılıçdaroğlu’na olağanüstü kurultayı toplayabileceğini ifade ettiğini aktardı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce'nin açıklamalarına ilk yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, "Özel bir yemekti, bağlamından koparmak siyasi bir nezaketsizlik" ifadesini kullandı. 

Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise" Olağanüstü kurultay gündemimizde yok" dedi.