Ceyş El-Siwar Türk çetelerine sert yanıt verdi

Ceyş El-Siwar güçleri Şehba’ya yönelik dün gerçekleşen çete saldırılarına sert karşılık verdi. Çıkan çatışmalarda 4 çete öldürüldü, 11 çete yaralandı.

İşgalci Türk ordusuna bağlı çeteler işgal amaçlı Şehba ve Efrin Kantonu köylerine saldırdı. Türk ordusuna bağlı çeteler dün Şehba bölgesine yoğun saldırı düzenledi. Saat 14.00 sularında gerçekleşen ilk saldırıda Wehşiye, Til Medîq, Qol Sirûc ve Simoqiyê köyleri ile Tişrîn Barajı’na onlarca top isabet etti. Sivillere ait yerleşim yerlerinde maddi hasar meydana geldi.

Saat 22.00’da gerçekleşen ikinci saldırıda da Wehşiyê, Şeale, Til Cîcan, Hisiyê, Til Medîq,Herbel, Til Rifeet, Şêx Îsa, El-Werdiyê, Hesacik, Eyn Deqne, Minigê ve Tişrîn Barajı çevresi çeteler tarafından hedef alındı.

Saldırılarda özellikle Til Medîq ve Qol Sirûc köyleri yoğun bir şekilde hedef alındı.

Öte yandan, Ceyş El-Siwar güçlerinin çete saldırılarına sert karşılık verdiğini ve ağır darbeler indirdiğini bildirildi. Ceyş El-Siwar’a bağlı kaynakların verdiği bilgiye göre Şehba’da 4 çete öldürüldü, Hisiyê ve Simoqê köylerinde ise 11 yaralandı.

Saldırıların, işgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Qereçox ve Şengal saldırılarıyla birlikte gerçekleşmesi dikkat çekti.