Bursa’da binler ‘şimdi özgürlük zamanı’ dedi

Bursa Arabayatağı'nda "Rabe dema azadî û serkeftinê ye" şiarıyla gerçekleşen Newroz kutlamasında, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük vurgusu öne çıktı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) tarafından organize edilen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Kutlamaya katılan binlerce kişi, "Jin, jiyan, azadî" ve "Genç başladık, gençlikle başaracağız" sloganlarıyla Newroz coşkusunu yaşadı. 

Sanatçı Ayşegül Kolivar'ın seslendirdiği Türkçe, Lazca ve Kürtçe şarkılara, halk ıslıklar ve halaylarla eşlik etti.

DEM Parti Bursa İl Eşbaşkanları Abide Ok ve Mehmet Deniz Büyük, Kürt sorununun çözümü için müzakerenin önemine vurgu yaparken, Kürt sanatçı Şervan Zilan'ın performansı da coşkuyu artırdı.

Açılış konuşmalarında, DEM Parti Bursa Yenişehir İlçe Eşbaşkan Adayı Yusuf Zana Toprak, Abdullah Öcalan'a özgürlük çağrısı yaparak, tecridin son bulması gerektiğini vurguladı. 

Gülsu İlçe Eşbaşkan Adayı Rabia Toktaş da kalıcı bir barış için siyasi tutsakların özgürlüğünün sağlanması gerektiğini belirtti.

DEM Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Bilmez Erbağa ve İhsan Seylan, faşizme karşı mücadele çağrısı yaparak, üçüncü yol anlayışlarını güçlendireceklerini belirtti. 

DEM Parti İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, tutsak siyasetçilere selam gönderirken, Newroz'un umut olduğunu ve özgürlük mücadelesini sürdüreceklerini ifade etti. 

Kezban Konukçu'nun ardından DEM Parti Bursa il ve ilçe eşbaşkan adayları tarafından Newroz ateşi yakıldı ve sanatçı Şahin Farqin'in kilamları eşliğinde halaylar çekildi.