Buldan, Öztürk, Taşçıer ve Önlü hakkında fezleke-YENİLENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Amed Milletvekili İmam Taşçıer ile Dersim Milletvekili Alican Önlü hakkında “örgüt propagandası” yaptıkları iddiasıyla fezleke düzenledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Buldan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile Amed Milletvekili İmam Taşçıer ve Dersim Milletvekili Alican Önlü hakkında “örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla fezleke düzenledi.

Başsavcılık, Buldan hakkında genel seçimler öncesi 21 Haziran 2018'de Siirt Cumhuriyet Meydanı'ndaki miting konuşması, Öztürk hakkında 21 Mart 2018'de Ağrı'daki Newroz etkinliğinde yaptığı konuşma, Amed Milletvekili İmam Taşçıer hakkında sosyal medya hesabından 24 Mayıs 2018'deki paylaşımları ile 8 ve 9 Eylül 2018'de Amed’de yaptığı konuşmalar, Dersim Milletvekili Alican Önlü hakkında da 21 Mart 2018'de Dersim’deki Newroz etkinliğinde yaptığı konuşma nedeniyle fezlekeler hazırladı.

Fezlekeler, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclis’e iletilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.