Buldan: Tecrit Türkiye'nin geleceğini ilgilendiriyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, açlık grevlerine dikkat çekerek, İmralı tecridinin Türkiye'nin geleceğini ilgilendirdiğini belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Meclis Başkanvekili Mithat Sancar, Leyla Güven’e destek amacıyla Meclis’te gerçekleştirilen açlık grevine ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Meclis'te açlık grevinde bulunan HDP milletvekilleri de katıldı. 

Buldan, "Tecrit Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir konudur" diyerek, "Mutlaka bir şeyler yapılması gerektiğine, tecrit başta olmak üzere krizlerin bitmesi açısından Leyla Güven’in sesine ses verilmesi gerektiğine dikkat çekmek istiyorum" şeklinde konuştu.

'YARGININ İŞİ BİTTİ!'

Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken'in cezalarının kesinleşmesine değinen Buldan, kararın Erdoğan'ın talimatıyla çıktığını söyleyerek, "Yargının, hukukun bağımsız olmadığını biliyorduk ama dün bir kez daha gördük ki yargı ve adalet ayaklar altındadır. Sadece yargının işini bitirilmedi, aynı zamanda adaletin ve hukukun ve demokrasinin işi de bitirildi" diye ekledi.

Buldan, "Yarın MYK’de özel olarak bundan sonraki eylemlerimizi görüşeceğiz" açıklamasında da bulundu.

SANCAR: TECRİT HER YERE YAYILIYOR!

Mithat Sancar da "Tecridin İmralı’da başlaması ile birlikte dalga dalga Türkiye’nin her yerine yayılan savaşın büyüdüğünü görüyoruz. Dün değerli arkadaşlarımız Demirtaş, Önder ve Baluken’e verilen cezaların onaylanması, bununla ilgilidir" dedi.

Tecridin, Türkiye’deki düzenin ne olacağını belirlediğini vurgulayan Sancar, "Baluken’in dosyasında çözüm sürecindeki çalışmalarının büyük yer tuttuğunu görüyoruz. Aynı şekilde Demirtaş ve Önder’in birlikte yargılandıkları davanın tek konusu İstanbul Newroz’unda yaptıkları konuşmaydı. O dönem o konuşma iktidara yakın medya tarafından barış çağrısı olarak yansıtılmış ve alkışlanmıştı" dedi.

Sancar, sözlerini şöyle bitirdi: "Hep birlikte geleceğimizi kurmak istiyorsak, omuz omuza mücadele etmek zorundayız. Herkesin burada bizimle birlikte olması gerekiyor. Bütün Türkiye toplumuna selamlarımızı yolluyoruz."