Buldan: Kayyum politikası çöktü, Kürtler kazandı-YENİLENDİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Amed’de kutlamaların yapıldığı sırada yaptığı açıklamada, kayyum politikasının çöktünü, Kürtler ve demokrasi güçlerinin kazandığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Amed’de kalabalık bir kitle önünde seçimlere ilişkin açıklamada bulundu.

Buldan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 3 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Murat Sarısaç ve Tayip Temel, HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Hülya Alökmen Uyanık ile birlikte il binası önünde, halkı selamladı.

Buldan, “Sevgili Amedliler, gençler, kadınlar, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu akşam tarihi bir sürece hep birlikte tanıklık ediyoruz. Amed’in büyük zaferine ve başarısına he birlikte tanıklık ediyoruz. Emeğinize sağlık, iyi ki varsınız. Bu başarı, sizin başarınızdır. Bu başarı kadınların başarısıdır. Gençlerin başarısıdır. Kürtlerin başarısıdır. Türkiye halklarının başarısıdır. Hepinize teşekkür ediyoruz. Hepinizin emeğine sağlık” dedi.

Buldan, şunları ekledi: “Değerli Amedliler, yaklaşık bir buçuk aydır Türkiye’nin her yerini karış karış gezdik. Türkiye’nin her yerinde halkımızla bir araya geldik. Bunun için başardık. Ancak bir buçuk aydır Türkiye’nin her yerini gezerken, önümüze hep engeller çıkardılar. Her yerde HDP kazanmasın diye bir sürü zorluklar çıkardılar. Her türlü engeli aştık, zorluğu aştık ve kazandık, başardık. Bu başarıyı ve zaferi açık grevinde olan sevgili Leyla Güven olmak üzere bütün arkadaşlarımıza atfediyoruz. Bu başarıyı sevgili Leyla Güven başta olmak üzere bütün yoldaşlarımıza, açlık grevinde olan bütün arkadaşlarımıza armağan ediyoruz.”

KÜRTLER VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ KAZANDI

“Sevgili Amedliler, bugün seçim sonuçlarını televizyondan tek tek takip ediyoruz” diyen Buldan, şöyle devam etti: “Henüz açıklanmayan, sonuçlanmayan birçok yer var. Açıklandığı kadarıyla Türkiye’nin her yerinde demokrasi güçleri ve Kürtler kazandı. Türkiye’nin her yerinde Halkların Demokratik Partisi kazandı. Bugün özellikle AKP hükümetinin, iktidarın düşünmesi gereken, tartışması gereken bir tek konu var. Bugün seçim sonuçları itibariyle halkımız iktidara şu mesajı vermiştir; halkımız iktidara tecridi kabul etmediğinin mesajını vermiştir. Halkımız iktidara kayyum politikalarının çöktüğünün mesajını vermiştir.”

DERS VERDİK

Buldan şöyle devam etti:

"Biz sadece burada kazanmadık. Türkiye’nin batısında da AKP’ye ders verdik, faşizme ders verdik. Ankara’da, Adana’da, Antalya’da ve Mersin’de büyükşehirlerde aday çıkarmayarak, demokratik güç birliklerini destekleyerek, iktidara büyük bir ders verdik. AKP hükümeti verilen bu dersi, cevabı iyi okumalıdır. Aynı zamanda halkımız; iktidara, bizlere defolun gidin diyenlere büyük bir ders vermiştir. Halkımız bu topraklar bizim, bu vatan bizim, bir yere gitmiyoruz mesajı vermiştir. 

ŞIRNAK GASPEDİLDİ

Değerli halkımız; bizler Şırnak’ta kaybetmedik, Dersim’de kaybetmedik, Ağrı’da kaybetmedik, çünkü bu şehirlerde her türlü oyun oynandı. Her türlü hile yapıldı. Bugün Şırnak’a dışardan sadece 12 bin kişi oy kullanmak üzere gönderildi. Şırnak bir şekilde gasp edildi. O yüzden biz Şırnak’ı kaybettik demiyoruz. Şırnak, Dersim, Ağrı halkı kazandı. 

KAYBETMEYE MAHKUMLAR

Artık şu çok net olarak ortaya çıkmıştır ki; AKP hükümeti çözümsüzlük politikalarında devam ettiği sürece kaybetmeye mahkumdur. Bu seçimin kazananı Kürtler ve demokrasi güçleri olmuştur. Bu seçimin kaybeden Cumhur ittifakı olmuştur. Açık ve net olarak söylüyoruz; bizler bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Barışa olan özlemimizi, demokrasiye olan inancımızı, özgürlük ve eşitliğe olan inancımızı sürdüreceğiz. Bu topraklara barış, özgürlük, demokrasi gelene kadar. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın.

AMED YA ME YE

Sevgili halkımız; seçim sonuçları tamamlandıktan sonra daha kapsamlı açıklamaları sizlerle paylaşacağız. Biraz önce ifade ettiğimiz gibi açıklanan sonuçlara göre Türkiye’nin kazananı demokrasi güçleri ve Kürtler olmuştur. Bir kez daha hepinize katkılarınız, emekleriniz, çabalarınız için binlerce kez teşekkür ediyoruz. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Bu zafer ve başarı sizin başarınızdır. Hepinizin emeğine sağlık. Serkeftin ya me ye. Amed ya me ye.”