Buldan: Bu ülkeyi Selahattin Demirtaş ve yoldaşları yönetecek

DGD Platformu Yöre Dernekleri'nin İstanbul'da düzenlediği iftar programına katılan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, “Biliyorum ki 24 Haziran seçimlerine kadınlar gençler damgasını vuracak. Bu ülkeyi kadınlar, gençler değiştirecek” dedi.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan DGD Platformu Yöre Dernekleri’nin düzenlediği iftar programına katıldı.

İftar öncesi bir konuşma yapan Buldan şunları söyledi:

“Bu görüntü Kürt halkının yıllardır arzu ettiği bir görüntü. Bu gece buraya damgasını vuran Kürt halkının birlik ve beraberliğinin görüntüsüdür. Yıllardır Kürt halkını birbirinden ayırmak isteyen, Kürt halkını her türlü zorba yöntemlerle tasfiye etmek isteyen anlayışa karşı burada oluşan görüntü hepimizin özlemle beklediği bir görüntüdür.

Çok uğraştık hala uğraşmaya devam ediyoruz. Kürtlerin ulusal birliğinin sağlanması ve ulusal kongrenin bir an önce toplanması elzemdir. Çünkü Kürtler olarak en fazla bu dönem baskı, müdahale ve şiddetle karşı karşıyayız. Tam da Ramazan-ı Şerif vesilesiyle, dinimizin bize emrettiği barış, kardeşlik, özgürlük, kucaklaşma, ayrım yapmadan, kimsenin birbirini inkar etmeden, hep birlikte barış içinde bir yaşamın bu ülkeye gelmesi açısından yapacağımız bu tür toplantılar, birliktelikler önümüzdeki yıllara da vesile olacak.

Bu dönem Kürt halkının en fazla inkar edildiği dönem. Kürt halkının kazanımlarına en fazla müdahale edilen bir dönem. Bu, dinimizde günah, zulümdür. Bizim dinimiz zulmetmeyi, inkar etmeyi, yok saymayı hoş görmez. Bizim dinimiz kucaklaşmayı, barışı, kardeşliği emreder. Ancak AKP iktidarları döneminde Kürt halkına ve bu topraklarda yaşayan diğer halklar ve inançlara uygulanan baskı karşısında birliğimizi sağlamanın zamanı gelmiştir. 23 Mayıs'ta Amed'te Kürt halkının deklarasyonunu açıklayacağız. Ankara'da açıkladık, Amed'de de açıklayacağız.

Yapılanlar zulümdür dedim, nedir bu zulüm? Nusaybin'i, Cizre'yi, Silopi'yi yakmak zulümdür. Katliam işlemek zulümdür. Kerkük'e saldırmak, Efrîn'i işgal etmek zulümdür. Halkın temsilcilerini rehin olarak tutmak zulümdür. Belediye başkanlarımızın yerine kayyum atamak zulümdür. Bu zulüm karşısında bizim için en yakın yol 24 Haziran'dır. Aday olalım, olmayalım, seçilelim, seçilmeyelim; bizler bu seçimlerin dönemsel olarak ne kadar önemli olduğunun farkına varmalıyız. Bir dönüm noktası olarak görebiliriz. Halkların yarınları açısından bir sınav olarak değerlendirebiliriz. Bu sınavdan başarılı çıkmak zorundayız.

Her türlü zulme karşı 24 Haziran'da başarmamız, kazanmamız yarınlarımızı garanti altına almamız gerekmektedir. Yoksa HDP ve Selahattin Demirtaş'ın olmadığı, seçilmediği bir sonuç Türkiye açısından daha fazla zulmün göstergesi olacaktır.

24 Haziran seçimleri hepimizi yakından ilgilendiren bir seçim olacaktır. Bizden korkuyorlar. Kürtlerden korkuyorlar, HDP'den korkuyorlar, Selahattin Demirtaş'tan korkuyorlar. Selahattin Demirtaş'tan korkmasalardı bir buçuk yıldır rehin olarak tutmazlardı. HDP'den korkmasalardı 11 milletvekilinin vekilliğini düşürmezlerdi. Kürtlerden korkmasalardı Efrîn'e işgal girişimi başlatmazlardı. Kürt halkının statüsünden, kazanımlarından korkuyorlar. Bunun için bizim daha güçlü şekilde parlamentoya girmemiz, Selahattin Demirtaş'ı Cumhurbaşkanı yapmamız gerekmektedir.

Bedeli ne kadar ağır olursa olsun, sonuçları bizi ne kadar etkilerse etkilerin bu çalışmayı yürütmeliyiz. Kazanmamayı asla düşünmüyoruz. Biz kazanacağız. Biz sizlere, halkımıza, tüm halklara güveniyoruz.

Gece gündüz, ev ev, sokak sokak dolaşarak bu çalışmalara katkı sunması hepimizin sorumluluğudur. Sizlere inanıyorum. İnsanlar iki şeyin kararını verecek. Ya AKP diktatörlüğüne evet diyecek, bu karanlık döneme evet diyecek ya da "biz çoğulculuğu savunuyoruz, biz ana dilimizi istiyoruz, barış, adalet, hukuk istiyoruz" diyecek. İşte bu iki tercihten biri yapılacak. Ama ben inanıyorum ki artık Türkiye halkları, Ermeniler, Süryaniler, Aleviler, kadınlar gençler herkes ikinci seçeneği tercih edecek.

Artık insanların dur dediği, tamam dediği bir döneme girdik. Recep Tayyip Erdoğan gidecek evinde oturacak. Bu ülkeyi artık Recep Tayyip Erdoğan yönetmeyecek. Bu ülkeyi Selahattin Demirtaş yönetecek, Selahattin Demirtaş ve yoldaşları yönetecek. Çünkü Selahattin Demirtaş o sarayda oturmayacak. O sarayı sizlere, halkalara açacak. Kadınlara, gençlere Türklere Kürtlere açacak. Bunun için hepimize seçim çalışmalarında bir kez daha başarılı diliyorum.

Biliyorum ki 24 Haziran seçimlerine kadınlar gençler damgasını vuracak. Bu ülkeyi kadınlar, gençler değiştirecek. Bu ülkeyi hep birlikte değiştireceğiz. Bir oy Selahattin Demirtaş'a bir oy HDP'ye. Mutlaka kazanacağız."